Nieuwe Cultuurcampus trekt studenten naar Rotterdam zuid

Riva verhuurt steeds vaker op de linker Maasoever

Riva kan de studenten van de nieuwe Cultuurcampus (een initiatief van Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam) in Charlois onderdak bieden. Riva heeft een groeiend aantal appartementen in de aanbieding en kan beleggers helpen met de aankoop van huizen in de omgeving om te verhuren.

Profiteer van hoger onderwijs, cultuur en toerisme op zuid

Riva verhuurt al aan veel studenten woonruimte, ook op zuid. De jongeren kiezen voor dat stadsdeel omdat de huren daar relatief goedkoper zijn, er is ruimte en ze zijn fit en ambtitieus genoeg om wat verder te reizen. Als makelaar adviseren wij beleggers en investeerders al geruime tijd juist op zuid woningen voor de verhuur te kopen. Huizen zijn nu nog relatief goedkoop maar de huuropbrengsten zijn vrijwel gelijk. Bovendien wordt er intensief geïnvesteerd in de linker Maasoever. Naast de ontwikkeling van Feyenoord City, Hart van Zuid, Katendrecht en de omgeving rond de Maashaven is de vestiging van een Cultuurcampus al lang een initiatief om de linker Maasoever aantrekkelijker te maken.

Het is nu bekend waar de Cultuurcampus gaat komen. Codarts Rotterdam, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam hebben onlangs een het convenant ondertekend waarmee de komst van de Cultuurcampus op Zuid een stap dichterbij is. Op dit moment werken de drie onderwijsonderstellingen al samen onder de noemer Rotterdam Arts and Sciences Lab (RASL). De Cultuurcampus moet bijdragen aan meer hoger onderwijs, cultuur en toerisme op Zuid. De partijen willen al in 2022 de eerste onderwijsactiviteiten kunnen starten op de locatie Charloisse Hoofd. Het initiatief moet honderden studenten naar Rotterdam lokken die natuurlijk woonruimte nodig hebben.

Bij de uitgang van de Maastunnel op zuid, naast het toekomstige attractiepark van Hennie van der Most op het oude AVR terrein en tegenover het SS Rotterdam aan de andere kant van de Maashaven gaat de opleding van start. Studenten van over de hele wereld krijgen daar onderwijs en doen onderzoek op de snijvlakken van wetenschap en kunsten.

Uiteindelijk moet er op de plek een iconisch bouwwerk komen met een internationale uitstraling die veel toeristen zal trekken. Het groeimodel vanuit het Charloisse Hoofd is onderdeel van de bredere gebiedsontwikkeling van de Maashaven Zuidzijde en Park Maashaven.

Wonen in Charlois, Carnisse en Milinxbuurt

Heel zuid moet van de Cultuurcampus gaan profiteren. De Cultuurcampus wordt een inclusieve, uitnodigende plek waar buurtbewoners, bezoekers, studenten, docenten, cultuurmakers, creatieve ondernemers, bedrijven en onderzoekers elkaar ontmoeten. Het wordt een plek om te leren en studeren, te ondernemen en onderzoeken, te ontmoeten en vergaderen, creëren, innoveren, exposeren en presenteren.

De ideale dynamiek dus om ook bij in de buurt te wonen. De omliggende wijken zoals Charlois, Carnisse, Tarwewijk en Millinxbuurt worden gekenmerkt door relatief ruime naoorlogse woningen met meerder slaapkamers. Ideaal dus om aan te kopen en te verhuren aan de studenten die zich nabij de campus willen gaan vestigen.

Op dit moment hebben we bijvoorbeeld deze eengezinswoning aan de Verboomstraat in de aanbieding, of dit huis aan de Van Van Dieststraat. Studenten zouden op loopafstand van de campus wonen. Ook vanuit de Tarwewijk zijn scholieren binnen een kwartiertje op school. 

Riva heeft de afgelopen periode al vele investeerders geadviseerd over de aankoop van woningen in het vruchtbare gebied. Neem contact op met Riva over de mogelijkheden om te investeren in woningen in de wijk. Zo hebben wij al een mooi portfolio van appartementen in beheer en kennen de lokale omstandigheden dus uitermate goed.  

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

ik wil investeren