Rotterdam een van de meest innoverende steden ter wereld

Profiteer samen met Riva van de aantrekkingskracht

Elk jaar stelt onderzoeksbureau 2thinknow een ranglijst samen van de meest innoverende steden ter wereld. Rotterdam is een van de grootste stijgers. De stad steeg van plek 111 naar 83. In de analyse wordt gekeken naar het aantal start-ups en hun prestaties, de snelheid van internetverbindingen, het beleid van overheden, maar ook de infrastructuur in een stad.

Hoogopgeleide jongeren

2thinknow heeft in totaal 500 wereldsteden onderzocht voor de Innovation Cities™ Index 2019. Rotterdam staat als tweede Nederlandse stad in de lijst. Amsterdam staat op plaats 30 maar glijdt af. Vorig jaar stond de hoofdstad nog op de 18e plek. Rotterdam heeft Den Haag ingehaald. De hofstad staat op plek 97 (in 2018 was dat plek 110). Als verhuurmakelaar verhuurt Riva namens steeds eigenaren appartementen aan internationale werknemers die op de goede reputatie van Rotterdam afkomen. 

Er wordt gekeken naar 162 aparte indicatoren. Het algemene potentieel van elke stad op het gebied van innovatie en de bijbehorende economische kansen wordt zodoende opgesteld. Naast het aantal start-ups en hun prestaties, de snelheid van internetverbindingen zijn ook het beleid van overheden, de infrastructuur, gezondheidszorg, natuur en cultuur van invloed. Zulke zaken maken een stad aantrekkelijk voor hoogopgeleide jongeren. Riva merkt natuurlijk ook dat Rotterdam steeds populairder wordt bij ambitieuze expats en internationale studenten en we verhuren steeds meer woningen aan hen. 

Ook eerdere onderzoeken tonen aan dat de Maasstad zeer veel potentie heeft. Colliers concludeerde onlangs dat Rotterdam uitermate gunstige condities heeft voor internationale bedrijven die zich vanwege de Brexit oriënteren op een nieuwe vestigingsplaats. Rotterdam kent volgens de toonaangevende vastgoedadviseur nog veel beschikbare kantoorruimte en de stad is goed bereikbaar. 

Populaire internationale evenementen

En volgens Lonely Planet behoort Nederland tot de tien aantrekkelijkste landen om in 2020 te bezoeken. De toonaangevende reisgids raadt Nederland vooral aan vanwege het vele aantal festiviteiten volgend jaar. Er is de viering van 75 jaar bevrijding van de Tweede Wereldoorlog, Koningsdag, Bevrijdingsdag en uiteraard het Eurovision Song Contest bij ons in Ahoy met dank aan Duncan Laurence! Rotterdam heeft natuurlijk veel internationaal bekende evenementen die mensen van over de gehele wereld trekt. Denk aan het International Film Festival Rotterdam, ABN AMRO World Tennis Tournament, Art Rotterdam Week, Marathon Rotterdam, North Sea Jazz, Rotterdam Unlimited (Zomercarnaval), Wereldhavendagen, Gergiev Festival en Oud & Nieuw op de Maas.

Voor zomer 2021 staat het grootschalige World Police & Fire Games al op de planning. Voor het eerst in de geschiedenis komt dit grote internationale gemengde sportevenement ter wereld naar Nederland. Eind juli/begin augustus zullen bijna 10.000 mensen die op politie-, brandweer-, douane- en correctieafdelingen werken van over de hele wereld naar Rotterdam komen om te strijden in 60 sporten.

Riva bedient expats

Woningeigenaren in Rotterdam kunnen via Riva profiteren van de opkomst van Rotterdam. Multinationals, expats, relocation bureaus, internationale studenten, wereldreizigers en toeristen weten ons te vinden en huren dagelijks woningen die wij beheren. Ons portfolio aan huizen breidt gestaag uit. Verspreid over Rotterdam bieden wij lofts, appartementen, eengezinswoningen en soms zelfs villa's. De eigenaren van deze woningen laten het contact met de huurder via ons verlopen en krijgen elke maand de huur gestort. Met gratis verhuurmanagement beheren wij financiële, technische en commerciële situaties. 

Riva helpt verhuurders door hen volledig te ontzorgen in het verhuurproces. Onze verhuurmakelaars zijn hoogopgeleide specialisten en nemen graag de rompslomp van het verhuren voor u uit handen. Met een voordelige, transparante en servicegerichte aanpak zorgen wij ervoor dat uw woning zo snel mogelijk verhuurd wordt en dat dit proces volgens de regels en zonder risico verloopt.

 

Coverfoto: Rik van der Kroon/Unsplash

 

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

verhuur aan nieuwe Rotterdammers