Hoe verdien je geld met Rotterdams vastgoed?

Slim investeren met behulp van Riva

Hoe verdien je geld met Rotterdams vastgoed?

Geld verdienen met vastgoed kan op verschillende manieren. Durven, slim aanpakken en de markt goed analyseren. Dan ben je goed op weg. Je hoeft echt geen econoom te zijn om geld te verdienen met vastgoed. Let maar even goed op! 

Wij komen veel investeerders tegen die nooit hadden gedacht dat ze zouden gaan investeren in vastgoed. Inmiddels hebben ze diverse panden in bezit en willen ze graag doorpakken. Je bent dus niet alleen. De financiële markten dwingen ons er toe om andere oplossingen te vinden voor ons spaargeld. 

Omdat investeren in vastgoed binnen het aanbod aan beleggingsproducten waarschijnlijk een van de opties met het minste risico, is de vraag ook in Rotterdam momenteel enorm. 
Hoewel resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor prestaties in de toekomst, kan je toch altijd rekenen op een risicospreiding bij een investering in vastgoed. Wie geld wil verdienen met vastgoed doet dit immers op twee manieren: enerzijds is er het rendement uit de verhuur en anderzijds is er de meerwaarde op vastgoed (doorgaans stijgen vastgoedprijzen maar daar is geen enkele garantie voor. Als je een slimme belegger bent, moet dit ook niet uitmaken)

1. Direct rendement met vastgoed

Een goede huuropbrengst is van heel wat zaken afhankelijk. Een goede prijsbepaling van het huurgeld is een zeer belangrijke factor, met andere woorden hoeveel huur vraag ik voor mijn huis of appartement? De verhuurmakelaars van Riva Rentals weten exact wat wat uw woning binnen een maand gaat opleveren aan huur.
Een andere belangrijke factor is de bezettingsgraad. Je wil de woning niet leeg zien staan. Leegstand staat gelijk aan een lager rendement. Hier gaan veel beleggers de fout in. Wij adviseren daarom de doelgroep zo groot mogelijk te houden, waardoor jouw woning altijd is verhuurd. Enkel op deze manier bereik je een maximaal rendement. Waarop u precies op moet letten leggen wij uit graag uit. Als verhuurmakelaar en beheerder hebben wij namelijk hetzelfde belang. Snelle verhuur en zo min mogelijk leegstand. En hoe sneller de schuld van de bank is afbetaald, hoe sneller de teller gaat lopen.

2. Meerwaarde op termijn

Een goede belegger staat niet teveel stil bij de marktomstandigheden en kan goed rekenen. De huurprijzen in de crisis waren namelijk niet veel lager dan nu in de goede tijden. Een goede belegger maakt de berekening op lange termijn en lost af indien hij heeft gefinancierd. Veel mensen zeggen dat de vastgoedmarkt in een reuzezeepbel zit. Tot op heden is daar in Rotterdam helemaal niks van te merken. 

Bespaar op advies van een makelaar

Bent u voornemens om te investeren in vastgoed in Rotterdam? Aankoopmakelaars hebben vaak geen kaas gegeten van de verhuurmarkt. Verder zult u moeten betalen voor een aankoopdienst. Bij Riva heeft u een aankoopmakelaar, beleggingsspecialist, verhuurmakelaar en beheerder in één. Dit scheelt u veel kosten op korte termijn, maar levert ook de juiste investering voor de rest van uw leven op.

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam