Wat kunt u verwachten van uw verhuurmakelaar?

Let hierop bij de keuze van uw verhuurmakelaar

Professioneel en gedegen advies is waar u op zit te wachten. U zoekt een betrouwbare expat tegen de best mogelijke condities, maar u wilt ook de leegstand beperken tot het minimale wat bijdraagt aan het gewenste rendement. Marktconform dus. Daarnaast wilt u misschien bouwen aan meer? 

De verhuurmakelaars van Riva Rentals hebben al meer dan tien jaar ervaring in het Rotterdamse vastgoed en zijn u graag van dienst. Verhuren, beheren en beleggen. Dat is waar we goed in zijn. Ons team bestaat uit hoog opgeleide, energieke en betrokken verhuurmakelaars. Wij kennen de markt als geen ander en hebben exclusieve samenwerkingen met diverse bekende multinationals welke gevestigd zijn in Rotterdam, het Botlek-, Europoort of het Maasvlaktegebied. Verder is onze toewijding is groot en wij zullen er alles aan doen om de juiste expat voor uw woning of appartement te vinden tegen de best mogelijke, marktconforme condities.

Huurrecht = dwingend recht

De regels voor het huurrecht zijn vastgelegd in Boek 7 van ons Burgerlijk Wetboek. Ze zijn voor een groot deel, vooral voor woonruimte, van dwingend recht. Dit betekent dat er niet van deze regels mag worden afgeweken. Het komt voor dat er huurovereenkomsten worden opgesteld die in strijd zijn met deze regels, waardoor een huurder meer rechten heeft dan u aanvankelijk dacht te zijn overeengekomen. Ook is er een deel van het huurrecht waar wel van mag worden afgeweken, maar niet in het nadeel van de huurder. Dit alles maakt het huurrecht tot een gespecialiseerd rechtsgebied. Onze verhuurmakelaars en binnendienstmedewerkers kennen de gevaren van het dwingende huurrecht als geen ander, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

Snelle markt

De verhuurmarkt is een zeer dynamische markt. Expats zijn vaak al in Rotterdam als zij op zoek zijn naar een geschikte woning. Zij verblijven in een short stay appartement (temporary accommodation) of in een hotel, maar willen het liefst dezelfde dag nog genieten van het comfort van een long stay woning. Dit vraagt flexibiliteit van de makelaar, maar ook van de verhuurder. Aanvragen zijn adhoc en ook buiten kantooruren. Daarom is het belangrijk dat u een verhuurmakelaar inschakelt welke flexibel is met het inplannen van afspraken binnen en buiten kantooruren. De expats waar Riva Rentals mee werkt hebben vaak goede budgetten en hebben de mogelijkheid om te kiezen. Als er niet adequaat wordt gehandeld dan is de kans groot dat de potentiële huurder al voor een andere woning heeft gekozen.

Diensten

Een goede verhuurmakelaar stelt u niet alleen voor aan een geschikte kandidaat. Verhuren is een zeer breed begrip en er komt veel bij kijken. Riva Rentals verhuurt, bemiddelt en beheert in de breedste zin van het woord. Wij doen dit zowel voor eigenaren als voor bedrijven (corporate housing).

Grondige screening

Veel makelaars willen snel verdienen en nemen het niet zo nauw met de screening en beloven u allemaal een betrouwbare huurder, maar heeft u alle documenten ter inzage gehad? Wij krijgen deze aanvragen ook, want Rotterdam is een grote havenstad en daar hoort ook de bijbehorende criminaliteit bij. Veel huurders en tussenpersonen hebben andere ideeën met uw woning dan waarvoor het is bedoeld, namelijk nette bewoning.. Wij kijken uiteraard naar de lange termijn relatie en willen u altijd behoeden voordat het te laat is. Op het moment dat wij u een kandidaat huurder voorstellen dan kunt u ervan uit gaan dat het een betrouwbaar profiel betreft. Het komt dus geregeld voor dat verhuurders in het verleden hebben gekozen voor het grote en snelle geld en vervolgens later bij ons aankloppen met een 'besmette' woning, wegens wietplantages of andere calamiteiten i.p.v. nette bewoning.

Vergoeding

Riva Rentals levert maatwerk aan verhuurders en bedrijven. De vergoeding is geheel afhankelijk van de diensten welke u wenst af te nemen. Wij brengen alleen kosten in rekening op het momenteel dat wij daadwerkelijk een geschikte huurder heeft gevonden. Wij treden ook alleen op voor u als verhuurder, dus geen verschillende belangen. Het is aan te raden dit goed uit te zoeken bij de keuze van een makelaar, de Hoge Raad heeft ook uitgesproken dat een verhuurmakelaar maar één partij kan vertegenwoordigen.  En voor maar 2% procent extra nemen wij ook het complete beheer voor u uit handen.

Vrijblijvend verhuuradvies

Wilt u verhuren aan een expat? Neem voor meer informatie contact op met één van onze verhuurmakelaars. Zij komen graag bij u langs voor een gratis advies op maat. 

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Hoe gaan wij te werk?