2001 nieuwe woningen in Rotterdam

Riva verhuurt al honderden huizen

In Rotterdam zijn in 2019 2001 nieuwbouwwoningen opgeleverd volgens het CBS. Verhuurmakelaar Riva verzorgt steeds meer verhuurmanagement voor huizen in de regio.
29/01/2020

Ruim 6 procent meer nieuwbouwwoningen

In 2019 werden bijna 71 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat is ruim 6 procent meer dan in 2018 en het hoogste aantal in tien jaar tijd. Met deze nieuwbouw groeide de totale woningvoorraad met 0,9 procent.n 2019 zijn ruim 6 procent meer nieuwbouwwoningen opgeleverd dan in 2018. Dat blijkt uit een analyse van het CBS. Er zijn bijna 71 duizend nieuwbouwwoningen opgeleverd. Dat is het hoogste aantal in tien jaar tijd. In Rotterdam zijn er 2001 huizen bijgekomen. Een groei van 0,6 procent.

Tussen 2000 en 2009 groeide de woningvoorraad door nieuwbouw jaarlijks doorgaans met ruim 1 procent, gemiddeld zo’n 76 duizend woningen per jaar. 2014 was een dieptepunt, toen slonk het percentage tot 0,6 en kwamen er 45 duizend nieuwbouwwoningen bij. In de volgende vier jaren groeide het aantal nieuwbouwwoningen steeds harder. 

Nederland telde op 1 januari 2020 bijna 7,9 miljoen woningen. Dat zijn er bijna 77 duizend meer dan een jaar eerder. Behalve door nieuwbouw verandert de woningvoorraad ook door sloop, splitsingen of samenvoegingen van woningen en door transformatie van bestaande gebouwen. Dit laatste gebeurt bijvoorbeeld als een kantoorpand wordt omgebouwd tot een appartementencomplex. Riva (verhuurmakelaar Rotterdam) heeft meerdere transformatiewoningen in het aanbod.

Complete service

In Rotterdam zijn er met de nieuwe aanbouw nu 315 361 woningen. Eigenaren die hun huis willen verhuren vinden een complete service bij Riva. Met ons verhuurmanagement hebben zij de voordelen van verhuurbemiddeling en woningbeheer samen. 

Vooral expats en internationale studenten vinden via onze site uw woning. Zij kunnen vervolgens hun interesse bij ons kenbaar maken en een bezichtiging inplannen. Als zij de woning willen betrekken doen wij eerst een screening. Als de huur plaats kan vinden incasseren wij de huur en betalen de huurpenningen. Verder maken wij gebruik van juridisch opgestelde huurovereenkomsten in het Nederlands en Engels voor bepaalde of onbepaalde tijd. Zo verloopt het verhuren van uw woning via Riva Rentals altijd volgens de regels en wetgeving. Daarnaast heeft de woningeigenaar een opzegging altijd in eigen hand. Ook profiteren eigenaren van de fiscale voordelen uit box 3, omdat u het actieve vermogensbeheer uit handen geeft.

Met verhuurmanagement heeft een eigenaar geen contact met de huurder, dat is aan Riva! Alle vragen en zaken worden uit handen genomen. Het maakt ons de verhuurmakelaar Rotterdam.

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

verhuur ook uw woning