Met de nieuwe Coolsingel in het centrum van Rotterdam wordt verhuren aan expats nog interessanter

Riva adviseert klanten graag over de kansen

Verhuren aan Expats nog interessanter met de nieuwe Coolsingel in het centrum van Rotterdam. Riva Rentals merkt als verhuurmakelaar Rotterdam een groeiende vraag naar woningen in het stadscentrum.
13/10/2015

De Coolsingel krijgt meer ruimte en wordt verkeersluwer

De Coolsingel geeft meer ruimte aan voetgangers en fietsers en wordt verkeersluwer. Aan de westzijde (Lijnbaan) komt een groene met natuursteen geplaveide esplanade en een ruim fietspad voor twee richtingen. Aan de oostzijde (Stadhuis) komen drie rijstroken voor autoverkeer. De trambaan blijft op de huidige plek. De Coolsingel verbindt zo het oostelijk deel van de binnenstad met het westelijk deel, zodat het weer een monumentaal geheel vormt. Volgens de planning op de projectwebsite wordt de Coolsingel in maart 2021 weer volledig in gebruik genomen. In de tussentijd zijn er veel nieuwe plannen bekend gemaakt voor nieuwe ontwikkelingen langs de Coolsingel. 

Zo wordt het voormalige, karakteristieke hoofdpostkantoor verbouwd naar de plannen van Omnam. POST wordt een multifunctioneel concept met een hotel, spectaculaire appartementen, hoogwaardige horeca, gevarieerde retail en publieke doorgang voor aansluiting van Rodezand met de nieuwe Coolsingel. Daartoe wordt vanaf de binnenruimte een toren gebouwd van 155 meter hoog. Het gerenommeerde ODA is verantwoordelijk voor het ontwerp. De verwachte oplevering is in 2022. 

Aan Coolsingel 75 wordt het leegstaande voormalige kantoorgebouw De Utrecht van architect J.J.P. Oud uit 1961 deels gesloopt. Er komt een nieuw gebouw met winkels en 111 woningen. Het ontwerp van de nieuwbouw is van architect Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten.

Tijd voor verbetering

In opdracht van gemeente Rotterdam heeft ontwerpbureau West 8 in samenwerking met BeersNielsen en Grontmij het in 2011 door het college vastgestelde Verbeeldende Programma van Eisen voor de Coolsingel uitgewerkt in een ruimtelijk plan. Het is een totaalaanpak waarin de Coolsingel weer een aantrekkelijke boulevard wordt voor alle Rotterdammers.

Flaneren op de Coolsingel

In het plan van West 8 staat de bezoeker van de Coolsingel centraal. Op welke manier je er ook komt, op de Coolsingel word je gastvrij onthaald. De ruime groene boulevard met  fraaie vormgeving nodigt uit tot ontspannen flaneren en winkelen. Een plek om elkaar te ontmoeten op een bankje of terras, overdag en ’s avonds.

 

City Lounge

De verbetering van de Coolsingel sluit aan bij het programma ‘Binnenstad als City Lounge’. Verschillende colleges hebben geïnvesteerd in het versterken van de binnenstad  door verblijf, werken, wonen en ondernemen aantrekkelijker te maken. Zo is een aantal belangrijke plekken verfraaid zoals Stationsplein, Binnenwegplein, Stadhuisplein, Binnenrotte, Lijnbaan, Kruiskade en de Meent. De aanpak van de Coolsingel draagt bij aan het investeringsklimaat van de binnenstad en maakt de binnenstad levendig, aantrekkelijk en nodigt uit tot een langer verblijf.

Financiering

Op basis van het plan van West 8 heeft het college van B en W het besluit genomen om de verbetering van de Coolsingel op de begroting te zetten. De begroting wordt eind dit jaar behandeld.

 

Verhuren aan Expats in het centrum nog interessanter

Zoals aangegeven wordt wonen een stuk aantrekkelijker in het stadscentrum. Als verhuurmakelaar en aanhuurmakelaar merken wij een sterke vraag naar gestoffeerde en gemeubileerde woningen in de omgeving van de Coolsingel, de Binnenrotte, Blaak en het Wijnhavengebied. Dit lifestylekwartier is los van het vermakelijke ook erg praktisch voor Expats gezien de meeste bedrijven op het Weena zijn gevestigd en de nabije ligging ten opzichte van Centraal Station en Station Blaak. Wilt u ook verhuren in het centrum? Wij komen vrijblijvend langs voor professioneel advies.

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil investeren