Honderden expats naar Rotterdam

Afdelingen multinationals verhuizen binnen Europa

Internationals komen in grote getalen naar Rotterdam

Wij verwachten de komende maanden topdrukte als het gaat om de vraag naar appartementen in Rotterdam. Profiteer als verhuurder van deze periode en vraag naar onze voordelige actievoorwaarden. Lees hieronder meer.
24/10/2017

Grote verhuizing expats naar Rotterdam

In het laatste kwartaal van 2017 en het 1e kwartaal van 2018 verwachten wij een enorme vraag van expats naar gemeubileerde of gestoffeerde appartementen en huizen in Rotterdam. Los van het feit dat Nederland populair is onder internationals wegens de economische stabiliteit, hebben ook diverse afdelingen binnen bepaalde multinationals hun zinnen gezet op Rotterdam. 

Welke multinationals verwachten wij?

Anno oktober 2017 verhuren wij gemiddeld meer dan één woning per dag in Rotterdam. Met name aan expats welke werkzaam zijn bij de bekende bedrijven waar we nauw mee samenwerken. Dit zijn bekende nationale en internationale bedrijven welke zijn gevestigd in Rotterdam, zoals banken, FMCG- bedrijven, aardoliemaatschappijen, etc.. Wilt u meer weten over welke bedrijven ons inschakelen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende opname.

Verhuren zonder huurbescherming

Sinds de wetswijziging is het mogelijk om tijdelijke huurovereenkomsten te sluiten zonder risico op huurbescherming. Hieronder leest u de termijn voor tijdelijke huurovereenkomsten. Uiteraard kunnen wij als professionele verhuurmakelaar u meer vertellen over de juiste termijnen en informatieplichten als verhuurder.

  • Voor zelfstandige woonruimte (woning met eigen toegang, eigen keuken en eigen wc) geldt een maximale termijn van twee jaar.
  • Voor onzelfstandige woonruimte geldt een maximale termijn van vijf jaar. Bij dit soort woningen deelt de huurder de toegang, de keuken of de wc met huurders van andere woningen of kamers.
  • De overeenkomst eindigt (zonder opzegging) na de overeengekomen duur. Bij deze contracten voor bepaalde tijd is het verplicht voor de verhuurder om niet eerder dan drie maanden en uiterlijk één maand voor het aflopen van de overeenkomst een bevestiging aan de huurder te sturen. Doet u dit als verhuurder niet, dan ontstaat vanzelf een overeenkomst voor onbepaalde tijd. De huurder heeft dan huurbescherming en mag de woonruimte aanhouden.
  • Verhuurder en huurder kunnen slechts één huurovereenkomst aangaan voor bepaalde tijd. Gaat u als verhuurder na de eerste termijn een nieuwe huurovereenkomst aan met dezelfde huurders? Dan is dit altijd voor onbepaalde tijd. Hier kunt u niet van afwijken.

Meer zekerheid met het verhuren aan expats

Het verhuren aan expats geeft u extra zekerheid. Financieel, omdat expats vaak hoogopgeleid zijn en een stabiel inkomen ontvangen. Daarnaast is vaak een extra screening via een relocationbureau. Dit verkleint de kans op problemen. 

Tekort aan woonruimte in Rotterdam

U begrijpt dat we als verhuurmakelaar op zoek zijn naar huizen en appartementen om te verhuren aan onder andere bovenstaande multinationals. De vraag naar huurwoningen tot €1.500,- is momenteel groter dan het aanbod. Verhuren in Rotterdam heeft dus een groot rendementspotentieel. Ook merken we een tekort aan luxe, ruime woningen rond de €3.000,- per maand. 

Maximale service op no cure no pay basis

Een verhuurmakelaar die investeert in de relatie op lange termijn én dat op basis van no cure, no pay. Dat is risicovol ondernemen en dat kan alleen met goede service, anders raak je de klanten kwijt en verdien je die investering nooit meer terug. Wij kennen onze relaties goed en weten waar onze onderscheidende kwaliteiten liggen. Daarom gaan wij de relatie graag met u aan om te laten zien wat we in huis hebben.

Profiteer van onze actievoorwaarden

Heeft u woonruimte in Rotterdam beschikbaar voor verhuur? Graag komen we vrijblijvend bij u langs om onze werkwijze en uiteraard de maximale huurprijs te bespreken. Wees er snel bij en profiteer van onze actievoorwaarden!

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Hoe gaan wij te werk?