Profiteer van de (internationale) bevolkingsgroei in Rotterdam

Riva is ingesteld op vestiging van expats

De Nederlandse bevolking groeide in 2019 volgens het CBS met zo'n 132 duizend personen tot ruim 17,4 miljoen inwoners. Rotterdam kreeg er bijna 7 duizend inwoners bij. Verhuurmakelaar Riva kan hen woonruimte bieden.
03/01/2020

Rotterdam en omgeving

Onze stad kreeg er in 2019 precies 6828 inwoners bij volgens het CBS. Als verhuurmakelaar in Rotterdam biedt Riva veel van deze nieuwkomers woonruimte. Rotterdam heeft nu bijna 630.000 inwoners. Amsterdam en Den Haag hadden meer bevolkingsgroei. Utrecht kreeg er bijna 5 duizend inwoners bij. De top tien wordt volgemaakt door de middelgrote steden Almere, Eindhoven, Tilburg, Arnhem, Groningen en Haarlem. D

eze tien steden groeiden zowel doordat er meer baby’s werden geboren dan er sterfgevallen waren (natuurlijke aanwas), als doordat de immigratie de emigratie oversteeg. In heel Nederland nam de bevolking meer toe dan in de afgelopen drie jaar. Het afgelopen jaar kwamen er 31 duizend inwoners meer bij dan een jaar eerder. Er vestigden zich vooral meer mensen uit het buitenland. 

Rotterdam heeft net als de hoofdstad en de hofstad met veel internationalisering te maken. In 2018 groeiden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam door buitenlandse migratie en raakten inwoners kwijt door binnenlandse verhuizingen. Vooral in Amsterdam is deze internationalisering aan de gang. Uit het buitenland vestigden zich 36 duizend personen in de hoofdstad, terwijl ruim 21 duizend personen vanuit Amsterdam emigreerden. Tegenover deze bevolkingsgroei uit buitenlandse migratie staat dat Amsterdam ruim 10 duizend inwoners verloor door binnenlandse verhuizingen. Ook Den Haag en Rotterdam groeiden door internationale migratie en verloren inwoners door verhuizingen. Die trend heeft doorgezet getuige de cijfers van 2019.

Profiteer van internationalisering

Riva Rentals & Makelaars profiteert van de internationale aanwas. Wij beheren als verhuurmakelaar Rotterdam het grootste aandeel van gestoffeerde en gemeubileerde woningen in de stad om te verhuren aan ons netwerk van expats en internationale studenten. Eigenaren van woningen die via ons verhuren profiteren van de opkomende populariteit van Rotterdam. Met ons verhuurmanagement hebben zij de voordelen van verhuurbemiddeling en woningbeheer in één!

Riva zoekt de beste huurder voor uw woning met bijbehorende screening, Riva incasseert de huur en betaalt de huurpenningen. Wij maken gebruik van juridisch opgestelde huurovereenkomsten in het Nederlands en Engels voor bepaalde of onbepaalde tijd. Zo verloopt het verhuren van woningen via Riva Rentals altijd volgens de regels en wetgeving. De verhuurder heeft een mogelijke opzegging altijd in eigen hand. Ook profiteren onze verhuurders van de fiscale voordelen uit box 3, omdat het actieve vermogensbeheer uit handen wordt gegeven.

Voor heel Nederland geldt een groei van 272 duizend mensen (tot 1 december). Dat zijn er 28 duizend meer dan in 2018. Het aantal mensen dat vertrok blijft vrijwel hetzelfde als vorig jaar: 158 duizend. Dat betekent dat de bevolking door buitenlandse migratie in 2019 met per saldo 114 duizend personen groeide. Ook werden er 18 duizend meer kinderen geboren dan dat er mensen overleden. De natuurlijke aanwas kwam daarmee 3 duizend hoger uit dan in 2018.

Alle werelddelen

Van alle mensen uit het buitenland die zich in 2019 in Nederland vestigden kwam bijna de helft uit Europa, van wie 85 procent uit een EU-land. 18 procent van de immigranten kwam uit Azië, met India en China als grootste groepen. Het aantal asielmigranten in 2019 komt naar schatting uit op 16 duizend, bijna 6 procent van de totale immigratie.

Per saldo kwamen er in 2019 uit alle werelddelen meer mensen naar Nederland dan in 2018. Dat geldt ook voor mensen die in Nederland geboren zijn. Er kwamen 34 duizend van hen terug naar Nederland, terwijl er 3 duizend minder uit ons land vertrokken, namelijk 39 duizend.

De huidige bevolkingsgroei is de grootste sinds het begin van deze eeuw. De laatste keer dat de bevolking in een vergelijkbaar tempo groeide was in 1975, ten tijde van de onafhankelijkheid van Suriname. In 1975 was ongeveer de helft van de groei afkomstig van buitenlandse migratie, in 2019 was dat meer dan 85 procent. Het migratiesaldo is sinds 2015 op recordhoogte, terwijl het geboorteoverschot sindsdien op het laagste niveau is sinds de eeuwwisseling.

Nederland zal in 2035 naar verwachting 18,3 miljoen inwoners hebben, 1 miljoen meer dan nu. Bijna drie kwart van de nationale groei met 1 miljoen mensen komt volgens de prognose terecht in de grote en middelgrote steden (gemeenten met ten minste 100 duizend inwoners).  Vooral de grote en middelgrote steden zullen groeien, evenals diverse randgemeenten rondom de grote steden zoals Zuidplas bij Rotterdam.

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

verhuur uw woning