Riva bouwt mee aan Rotterdam

Projecten worden getoond op speciale website

Riva verhuurt en beheert honderden woningen in Rotterdam. Bestaande appartementen maar ook nieuw opgeleverde huizen. Projectontwikkelaars zien de goede resultaten en betrekken Riva bij hun voornemens. Op een nieuwe site toont de gemeente Rotterdam alle actuele plannen. Dus ook de projecten waar Riva aan bijdraagt als bemiddelaar.
20/10/2020

Complete dienstverlening

Rotterdam heeft behoefte aan nieuwe woningen. Riva merkt dat als (verhuur)makelaar ook. Er is een constante vraag vanuit expats, (internationale) studenten en particulieren. Maar ook investeerders en beleggers richten hun vizier op de Maasstad. Aangezien we al bijna tien jaar actief zijn op de Rotterdamse markt hebben wij goed zicht op alle ontwikkelingen. 


Het feit dat wij verhuren, beheren, aankopen, verkopen en investeerders en beleggers begeleiden maakt dat wij zeer goed op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen en kansen en de potentie die deze stad biedt. Eerder publiceerden wij al enkele blogs over aanstaande ontwikkelingen in de verschillende delen van de stad: Maritiem Disctrict, het centrum, noord, west, zuid en oost

Maar zelfs wij kunnen niet alles weten. De enige echte alwetende instantie is natuurlijk de gemeente. Daar komen alle bouwaanvragen binnen. Nadat de gemeenteraad het college van B&W in 2019 vroeg om een website waarop de belangrijkste bouwopgaven in de verschillende wijken te zien zouden zijn is deze nu ontwikkeld.

Actuele planvoorraad

Op www.bouwenaanrotterdam.nl zijn in één oogopslag op de kaart van Rotterdam alle woningbouwprojecten te zien zijn. De site is gekoppeld aan het data-warehouse van de gemeente Rotterdam: zodra er iets verandert in de planvoorraad van de gemeente wordt dat meteen op de website aangepast en wordt de informatie geactualiseerd.

Op het moment van de lancering, half oktober, 6.232 woningen in aanbouw. Er zijn 35.404 woningen in voorbereiding en er wordt voor 12.628 woningen bestudeerd of ze gebouwd kunnen gaan worden.

Op de kaart is dus in één oogopslag precies te zien waar alle woningbouwprojecten zijn. Ook is de verdeling van de prijsklassen en de verdeling tussen koop- en huurwoningen te zien. In de stad zelf kunnen geïnteresseerden bij bouwplaatsen een QR-code op bouwborden scannen met hun smartphone. Er verschijnt dan een link naar de digitale kaart waarop precies wordt getoond wat er op die plek gebouwd wordt. 

Bas Kurvers bij de lancering van de website

Bas Kurvers bij de lancering van de website

Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en wonen) zei bij de lancering: “Er is grote woningnood in Rotterdam. We werken daarom hard aan de bouw van 50.000 nieuwe woningen tot 2040 zodat er voor iedere Rotterdammer een woning naar wens is. Dit hebben we zo afgesproken met marktpartijen in het bouwakkoord.’’ 

Veelbelovende projecten

Riva is als verhuurbemiddelaar betrokken bij enkele aanstaande projecten op de kaart. 

Machinistenhof

De gerenommeerde Rotterdamse ontwikkelaar Leyten heeft al veel toonaangevende projecten gerealiseerd in de stad zoals aan het Mathenesserplein, het Stadhuisplein en Harbour Edge op de Lloydpier. De laatste jaren wordt Leyten ook steeds actiever op Zuid. Na de projecten Centrée en winkelcentrum Vuurplaat is Machinistenhof het nieuwste project op de Rechter Maasoever. De 22 huurappartementen binnen het complex worden beheerd door Riva Rentals & Makelaars.

Hoogvliet

Kroonenberg Groep heeft voormalige winkelruimtes in Winkelcentrum Hoogvliet getransformeerd tot negentien ruime huurappartementen. Heyligers design+projects tekende voor het ontwerp van de herontwikkeling. De nieuwe woningen zijn gerealiseerd op het dak. Op verzoek van de befaamde organisatie mag Riva de 19 woningen te huur aanbieden. 

Schiedamsesingel

Een mooi project aan de Schiedamsesingel in het centraal gelegen Cool-district is een particuliere ontwikkeling. Het nieuwe complex bestaat uit 22 volledig ingerichte studio’s. Riva mag de verhuur en het beheer op zich nemen.

 Riva is dus zeer ervaren in het verhuren en beheren van een enkel appartement van particulieren tot huurwoningen in een complex van vermaarde projectontwikkelaars. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Mail naar info@rivamakelaars.nl om een adviesgesprek met onze kundige makelaars aan te vragen.

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Laat Riva uw project beheren