Rotterdam benadert innovatieve internationale koplopers

Actieve acquisitie ook gunstig voor Riva

Gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners, InnovationQuarter en het Havenbedrijf trekken internationale bedrijven die bijdragen aan groei van de economie en het vestigingsklimaat. Verhuurmakelaar Riva heeft baat bij deze inspanningen om bedrijven en hun werknemers naar Rotterdam te krijgen!
13/11/2019

Half miljoen euro extra

Rotterdam moet uitgroeien tot een digitale, duurzame, circulaire én inclusieve economie. De stad investeert daarom een half miljoen euro extra per jaar om actief innovatieve internationale bedrijven te werven. De nieuwe gezamenlijke strategie van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners, InnovationQuarter en het Havenbedrijf richt zich op het aantrekken van internationale bedrijven die zich inzetten voor de digitale, duurzame, circulaire én inclusieve economie. Deze ‘goede’ en ‘groene’ groei moet voor meer werkgelegenheid en inwoners zorgen. In een stad waar het fijn is om te wonen en werken. Riva biedt als verhuurmakelaar graag huizen aan de nieuwe inwoners van Rotterdam.

Binnen de voor Rotterdam belangrijkste sectoren; maritiem, energie en chemie, agrifood en lifesciences en health, gaat het om bedrijven werkzaam in industrieel-, product- en software-design, prototyping, experimenten en innovatie. Zij dragen bij uitstek bij aan duurzame economische groei en werkgelegenheid. De buitenlandse acquisitie richt zich specifiek op dit type bedrijven. Rotterdam gaat meer dan nu de wereld over om innovatieve koplopers te benaderen. De afgelopen jaren zijn bedrijven als CIC, Webhelp, Rambus, Swisscom, BYD en Innocent al aangetrokken. Deze koers wordt de komende jaren verder aangescherpt en geïntensiveerd.

Samenwerken aan nieuwe economie

Wethouder Barbara Kathmann (Economie): “Met onze acquisitie-partners trekken we samen op om enerzijds Rotterdam nog aantrekkelijker te maken voor het internationaal bedrijfsleven en anderzijds Rotterdammers maximaal te laten profiteren van extra bedrijvigheid. Dit uit zich in focus op werkgelegenheid en focus op de economie van de toekomst die duurzaam, circulair en digitaal is.”

Bedrijven die niet direct passen in de strategie, maar wél duurzame banen opleveren blijven welkom in Rotterdam. Een afwegingskader kan onderbouwen of ondersteuning door de gemeente wenselijk is. Met criteria en indicatoren die gericht zijn op een digitale, duurzame, circulaire én inclusieve economie.

Riva profiteert mee

De inspanningen van de vier overheidsinstanties komen ook het bedrijfsleven te goede. Wij als Riva hebben ook profijt van deze strategie om nieuwe bedrijven naar de stad te krijgen. Dat levert immers nieuwe werkgelegenheid op, en daardoor ook nieuwe inwoners. Riva is gespecialiseerd in de huisvesting van expats en internationale studenten. Steeds meer eigenaren van woningen in de Rotterdamse regio verhuren via ons aan deze doelgroepen.

Met ons verhuurmanagement hebben zij de voordelen van verhuurbemiddeling en woningbeheer in één. En dat voor dezelfde lage kosten, waarbij wij geen eenmalige commissie op voorhand rekenen! Veel makelaars voor verhuur doen dat maar wij niet. Wel brengen we een opstartvergoeding in rekening. We maken professionele foto's van de woning en plaatsen deze samen met een aantrekkelijke beschrijving op onze eigen site en onze social media. Uiteraard plaatsen we de woning ook op relevante sites als Funda en Pararius.

Riva (verhuurmakelaar Rotterdam) zoekt de beste huurder voor de woning met bijbehorende screening. Wij incasseren de huur en betalen de huurpenningen. Verder maken wij gebruik van juridisch opgestelde huurovereenkomsten in het Nederlands en Engels voor bepaalde of onbepaalde tijd. Zo verloopt het verhuren van uw woning via Riva Rentals altijd volgens de regels en wetgeving. Daarnaast heeft u altijd een opzegging in eigen hand. Ook profiteert u van de fiscale voordelen uit box 3, omdat u het actieve vermogensbeheer uit handen geeft.

 

Foto: Casper Rila-500WATT

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

verhuur uw woning