Rotterdam Partners heeft een nieuwe algemeen directeur

Wilbert Lek biedt ruime internationale ervaring

Rotterdam Partners is verantwoordelijk voor het internationale imago van de stad. Het is hun doel om toekomstige bedrijven, bezoekers en bewoners naar Rotterdam te krijgen. Daar hebben veel hier gevestigde bedrijven, waaronder Riva Rentals en Makelaars, natuurlijk heel veel baat bij.

Duurzame groei van de Rotterdamse economie

''Ik kijk er enorm naar uit om samen met de collega’s van Rotterdam Partners, én onze vele samenwerkingspartners, in de regio Rotterdam en in het buitenland, mijn bijdrage te leveren aan een duurzame groei van de Rotterdamse economie. En om samen verder te bouwen aan een sterk Rotterdam, dat wereldwijd bekend staat als een van de meest aantrekkelijke steden van Europa om je als bedrijf te vestigen, zaken te doen, een congres te houden of om te bezoeken als toerist,'' zegt de nieuwe algemeen directeur van Rotterdam Partners. Wilbert Lek treedt per 1 november 2019 aan bij de dienst die vanuit de gemeente Rotterdam verantwoordelijk is voor de promotie van de stad. Riva proifeert als verhuurmakelaar in Rotterdam natuurlijk ook van de inspanningen om de satd aantrekkelijker te maken.

Aangezien Verhuurmakelaar Riva Rentals & Makelaars vooral een internationale clientèle bedient, zijn wij deels afhankelijk van de inspanningen van Rotterdam partners. Hoe meer bedrijvigheid deze partij naar de stad haalt, hoe meer potentiële klanten wij krijgen voor ons gevarieerde aanbod van huurwoningen! Wij beheren onder meer appartementen, lofts, studio’s, penthouses en eengezinswoningen van een groeiend aantal verhuurders. 

Ondersteuning internationale (kennis)medewerkers

Rotterdam Partners is ook verantwoordelijk voor het onvolprezen Rotterdam Expat Centre wij verwijzen onze internationale klanten regelmatig naar de balie van de afdeling International Trade & Investment van Rotterdam Partners. Deze dienst richt zich volledig op de ondersteuning van expats, ofwel internationale (kennis)medewerkers die naar Rotterdam komen. Zij helpen bij vragen over belastingen, huisvesting, zorg, scholen, verzekeringen en huisvesting. 

Wilbert Lek zal dus verantwoordelijk zijn voor geheel Rotterdam Partners. Naast de afdeling International Trade & Investment kent Rotterdam Partners ook nog de afdeling Netwerken, Marketing & Communicatie, het Convention Bureau en Tourism Board en Hospitality. Het  NMC richt zich op het positief beïnvloeden van de beeldvorming over Rotterdam in binnen- en buitenland. Het Convention Bureau en Tourism Board is verantwoordelijk voor het naar de stad halen van grote, internationale (wetenschappelijke) congressen en corporate events, en het stimuleren van toerisme. 

De afdeling Hospitality staat garant voor een gastvrij welkom in de stad Rotterdam voor bezoekers, bewoners en dienstverleners. De Rotterdam Tourist Information (RTI) in Rotterdam Centraal en het Schielandshuis (aan de Coolsingel) zijn de primaire locaties van waaruit informatie wordt aangeboden over het toeristische aanbod in de stad. 

Wilbert Lek was sinds september 2018 al werkzaam als manager International Trade & Investment bij Rotterdam Partners en was de afgelopen maanden samen met Renske Satijn als interim directeur al verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Rotterdam Partners. Hij volgt Jeroen Kuyper op die in mei afscheid nam als directeur.

Wilbert Lek

Wilbert Lek


Wilbert Lek (49) beschikt over ruime (internationale) ervaring op het gebied van marketing en sales. Zo stond hij aan de basis van het in 2017 van start gegane NL International Business (opgezet vanuit VNO-NCW en MKB Nederland), als onderdeel van de initiatieven om de publiek-private samenwerking op het gebied van internationale handelsbevordering te versterken. Daarvoor was hij meerdere jaren werkzaam in China en Thailand. In China was hij General Manager van Bank of Beijing. Lek begon zijn carrière bij ING en was onder andere Head of Marketing (SME en Business Banking) bij ING Nederland. Hij studeerde Bedrijfseconomie aan de
Erasmus Universiteit Rotterdam.

Eurovisie Songfestival

Jacob van der Goot, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Wij zijn verheugd Wilbert Lek te kunnen benoemen als algemeen directeur van Rotterdam Partners. Het afgelopen jaar heeft Wilbert zich al een echte ‘Partner’ getoond als manager International Trade & Investment - hij kan ‘in de looppas’ beginnen. Rotterdam Partners kan een onrustige periode afsluiten - die de organisatie overigens glansrijk heeft doorstaan, onder andere met het helpen binnenhalen van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Wij wensen Wilbert en zijn Rotterdam Partners heel veel succes in de komende jaren!" 

Daar kunnen wij ons als Riva (verhuurmakelaar Rotterdam) alleen maar bij aansluiten. "Heel veel succes Wilbert. We hopen dat Rotterdam nog populairder wordt

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Maak kennis met ons team