Rotterdammers trots op stad en het evenementenaanbod

Ook tevredenheid over woningaanbod

Rotterdammers zijn (wat Riva betreft terecht) trotser op hun stad dan Amsterdammers. Dit blijkt uit onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy dat tweejaarlijks de reputatie van de 100 grootste gemeenten meet.
26/11/2019

Rotterdam streeft Amsterdam voorbij

Het vooroordeel is dat Amsterdammers arrogant en hooghartig zijn. Maar voor veel hoofdstedelingen is hun stad niet meer hun trots. Dat blijkt uit het vijfde reputatie-onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 16.000 mensen. Zij zijn ondervraagd over de merkkracht, bekendheid, waardering, binding, prestatie, groeiverwachting en woonplezier in hun woonplaats. Rotterdam staat op de elfde plaats en Amsterdam is dertiende. De lijst wordt aangevoerd door 's-Hertogenbosch, Maastricht en Groningen.

Uit de onderzoeksgegevens uit de periode 2011-2019 blijkt duidelijk dat de Amsterdammer de drukte en prijsstijgingen zat begint te worden. De grachten en het culturele leven krijgen nog steeds een hoog rapportcijfer, maar de huisjesmelkers en toeristen verpesten de sfeer. Merkadviseur Hendrik Beerda hierover: ‘Terwijl Amsterdammers het winkelaanbod in 2011 nog het hoogst waardeerden van alle steden, is de stad op winkelgebied nu naar de middenmoot afgegleden. De Amsterdammers zijn alle Nutella-winkels voor toeristen duidelijk zat.’

Blij met woningaanbod

Rotterdammers zijn vooral trotser dan Amsterdammers op de continue vernieuwing in hun stad en op het evenementenaanbod, toont het onderzoek aan. Ook is men in Rotterdam veel tevredener over het woningaanbod. Riva (verhuurmakelaar Rotterdam) is trots dat wij een deel van dat aanbod mogen verhuren en beheren. Amsterdammers blijven echter enthousiaster over de stedelijke architectuur en het theater- en museumaanbod.

Van de vier grote steden staat alleen Utrecht in de top 10 van populairste steden onder eigen bewoners. ‘In de iets kleinere steden voelen mensen zich meer op hun gemak en hebben ze een sterkere band met hun medebewoners’ verklaart adviseur Beerda. ’Van de grote steden geven inwoners van Den Haag hun stadsgenoten steevast het laagste rapportcijfer.’

Verhuur uw woning

Hoe blij Rotterdammers ook zijn met het woningaanbod er zijn altijd omstandigheden dat er even geen gebruik wordt gemaakt van een woning. Misschien is er een wereldreis gepland en kan het huis verhuurd worden. Toch leuk maandelijks een zakcentje in de vorm van de huurpenningen op de bankrekening in de tropen!

Misschien gaat een paartje samenwonen maar houden ze nog een woning aan. Om achter de hand te hebben als het onverhoopt mis gaat. Die woning kan natuurlijk gewoon verhuurd worden.

Of een gezin heeft een huis verkocht omdat de geboden prijs te mooi was om te laten lopen. Als er zelf nog geen woning is gevonden kan er via Riva tijdelijk gehuurd worden voor de overbrugging.

Of een gezin zit al in het nieuwe huis maar het oude huis is nog niet verkocht. Het oude huis kan verhuurd worden zodat tenminste de dubbele lasten grotendeels gecompenseerd worden.

Riva is de specialist in Rotterdamse woningmarkt. Via ons verhuurt u zorgeloos aan expats of internationale studenten! 

Met ons verhuurmanagement heeft u de voordelen van verhuurbemiddeling en woningbeheer in één. En dat voor dezelfde lage kosten, waarbij wij geen eenmalige commissie op voorhand rekenen! Met ons verhuurmanagement hebben zij de voordelen van verhuurbemiddeling en woningbeheer in één. En dat voor dezelfde lage kosten, waarbij wij geen eenmalige commissie op voorhand rekenen! Veel makelaars voor verhuur doen dat. Maar wij niet. Wel brengen we een opstartvergoeding in rekening. We maken professionele foto's van de woning en plaatsen deze samen met een aantrekkelijke beschrijving op onze eigen site en onze social media. Uiteraard plaatsen we de woning ook op relevante sites als Funda en Pararius.

Wij zoeken de beste huurder voor uw woning met bijbehorende screening, incasseren de huur en betalen de huurpenningen. Verder maken wij gebruik van juridisch opgestelde huurovereenkomsten in het Nederlands en Engels voor bepaalde of onbepaalde tijd. Zo verloopt het verhuren van uw woning via Riva Rentals altijd volgens de regels en wetgeving. Daarnaast heeft u altijd een opzegging in eigen hand. Ook profiteert u van de fiscale voordelen uit box 3, omdat u het actieve vermogensbeheer uit handen geeft.

Met verhuurmanagement heeft u geen contact met de huurder, dat doen wij voor u! Hierdoor kunnen wij een hoop vragen en zaken voor u uit handen nemen.  

 Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

riva verhuurt met trots