Steeds meer plek om in het centrum van Rotterdam te wonen

Riva verhuurt vooral ook in de binnenstad

Het stadshart van Rotterdam wordt vooral gebruikt voor kantoren en winkels. Maar Riva verhuurt steeds meer woningen op deze ideale locatie. En er komen nog meer woningen bij.
10/03/2020

Levensader

Riva geeft een overzicht van nieuwe woningen in Rotterdam die verhuurd kunnen gaan worden in de toekomst. Jarenlang waren er geen woningen aan Rotterdams meest prominente straat te vinden. De Coolsingel was puur voor kantoren, restaurants en winkels. Maar nu zijn er toch echt plannen voor woonadressen aan de levensader. In deze blog gaan we denkbeeldig van het Hofplein naar de Erasmusbrug. Langs deze route zijn er heel veel ontwikkelingen. De Coolsingel wordt zo een levendige boulevard want deze hoofdader krijgt de monumentale allure en internationale uitstraling terug. Naar een plan van het wereldwijde vermaarde in Rotterdam gevestigde West8. Met een brede fiets- en wandelpromenade, meer bomen, stadsparkjes, nieuwe bestrating en ornamenten.

Zo wordt wonen een stuk aantrekkelijker in het stadscentrum. Als verhuurmakelaar en aanhuurmakelaar merken wij een sterke vraag naar gestoffeerde en gemeubileerde woningen in de omgeving van de Coolsingel, de Binnenrotte, Blaak en het Wijnhavengebied. Dit lifestylekwartier is los van het vermakelijke ook erg praktisch voor Expats gezien de meeste bedrijven op het Weena zijn gevestigd en de nabije ligging ten opzichte van Centraal Station en Station Blaak. Wilt u ook verhuren in het centrum? Wij komen vrijblijvend langs voor professioneel advies.

Als eerste aandacht voor N° 75 Coolsingel. Een nieuwbouwproject naar een ontwerp van Klunder Architecten met 113 topappartementen (koop- en huurwoningen). 

Coolsingel 75 naar ontwerp van Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten

Coolsingel 75 naar ontwerp van Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten 

Post Rotterdam

Het iconische postkantoor staat al meer dan tien jaar leeg. Maar het historische gebouw krijgt eindelijk een nieuwe bestemming. Het gebouw krijgt een sterren hotel, luxe winkels en hoogwaardige horeca. Bovendien zullen er woningen komen in een nieuwe toren die onderdeel wordt van het complex. De POST-toren wordt 150 hoog en zal het open binnenhof overspannen, evenals de Rodezand-vleugel aan de achterzijde van het gebouw. Aan de Rodezand komt recht tegenover het Timmerhuis de entree naar ruim 300 luxeappartementen. Veel woningen zijn uniek en dat resulteert in 70 verschillende woningtypen. Vanaf de 23ste verdieping zijn de koopwoningen gesitueerd. Elke woning beschikt over een ruim balkon en de meest geweldige uitzichten over de stad. Omnam Group ontwikkelt POST en vroeg ODA van Enran Chen voor het ontwerp. De verwachte oplevering is in december 2022.

Post door Forbes Massie Studio voor ODA

Post door Forbes Massie Studio voor ODA

Forum 

Schuin boven de Koopgoot is in 2017 begonnen met de bouw van Forum. Beeldbepalend is dit complex is het voormalige bankgebouw aan de Coolsingel. Dit Rijksmonument wordt in oude luister hersteld en huisvest inmiddels de Rotterdamse boekhandel DonnerABN AMRO keert hier terug met een kantoor en een bankshop.  

In de plint van het monument, aan de zijde van de ‘Koopgoot’, komen vestigingen van Starbucks, Bagels & Beans en Happy Italy.

De winkels aan de Lijnbaan vanaf Hollister tot aan ICI Paris XL en de winkel van G-Star zijn herontwikkeld. Tussen de Lijnbaan en het monument aan de Coolsingel en van de ‘Koopgoot’ tot aan het Binnenwegplein, komt de internationale mode retailer Primark

De voormalige kantoortoren, midden in het plangebied, wordt getransformeerd tot een woongebouw met 103 vrije sector huurappartementen. Het ontwerp van FORUM is van een Rotterdams architectenteam van internationale faam bestaande uit OMA en WDJA. De oplevering is voor het tweede kwartaal van 2020 gepland.

Forum Rotterdam, een ontwerp van OMA en WDJA

Forum Rotterdam, een ontwerp van OMA en WDJA

 

Hart010

Op de kruising van de Coolsingel met de Blaak op het Churchillplein zijn ook alweer nieuwe plannen. Hoewel prematuur wil Local hier onder de noemer Hart010 een nieuw stadshart ontwikkelen. Local wil het gebied waar nu nog het auberginekleurige kantorencomplex Coolse Poort staat transformeren. Namens de eigenaar is Mecanoo geselecteerd voor het ontwerp met ruimte voor werken, wonen en verdere voorzieningen. Waarschijnlijk worden de paviljoens aan de Coolsingel en het kantoor aan het aangrenzende kantoor aan de Westblaak onderdeel van het geheel van zo'n 160.000 vierkante meter, te vergelijken met De Rotterdam op de Wilhelminapier. De verwachting is dat de plannen in 2022 of 2023 volledig zijn uitgewerkt. 

Cooltower

Tussen de Witte de With, de Schiedamsedijk en het Vasteland, komt The CoolTower. Een in het oog springende witte woontoren naar een ontwerp van V8 architecten van 150 meter in de wijk Cool. De woningen bevinden zich op de 2e tot 50e verdieping. Hier kan je je heerlijk terugtrekken uit het hectische leven in je eigen twee-, drie- of vier-kamerappartement. Natuurlijk worden ook penthouses aangeboden, helemaal boven in de woontoren. Met woonoppervlakten die liggen tussen ca. 60 m2 en ca. 360 m2 is er voor ieder wat wils. Ieder appartement beschikt over een eigen balkon of terras oplopend tot ca. 95 m2. De oplevering vindt in 2021 plaats.

The CoolTower is een ontwerp van V8 architects

The CoolTower is een ontwerp van V8 architects

Baan Toren 

De Baan Tower is voorzien nabij The CoolTower. De toren wordt ontwikkeld door Being Development in samenwerking met RED Company en Martens Aannemingsbedrijf en ontworpen door architectenbureau Powerhouse Company. Met de compacte afmetingen en een hoogte van 150 meter, zal de Baan Tower de slankste woontoren worden van Europa.

De Baan Tower komt aan de Baan nabij de Witte de Withstraat en bestaat uit ongeveer 145 huur- en koopappartementen, variërend van compacte en complete lofts voor starters, ruime woningen voor gezinnen en luxeappartementen. De woonverdiepingen kenmerken zich door royale ramen met groots uitzicht over Rotterdam. De middelgrote en grote woningen hebben een ruime, beschutte buitenruimte met zicht op de stad. De toren wordt bekroond door een aantal penthouse verdiepingen.

Baan Toren naar ontwerp van Powerhouse Company

Baan Toren naar ontwerp van Powerhouse Company

 

Maasbode

Iets dieper de wijk in achter De Baantoren en The Cool Tower wordt De Maasbode ontwikkeld. Aan de rand van ’t Landje, de grootste openbare speelvoorziening van Rotterdam. Een 70 meter hoge woontoren. Een uniek concept. In de toren komen appartementen en ruime eengezinswoningen met tuin. Eengezinswoningen aan straten met 11 woningen per straat. Straten, niet naast elkaar gelegen, maar bovenop elkaar gestapeld. De hoogte in naar ontwerp van Van Bergen Kolpa Architecten. De verkoop start naar verwachting in de zomer van 2020.

De Maasbode naar ontwerp van Van Bergen Kolpa Architecten

De Maasbode naar ontwerp van Van Bergen Kolpa Architecten

DWNTWN

Tussen de Baantoren en de Cooltoren is ook DWNTWN bedacht. Op dit moment is dit nog de locatie voor het Eurohotel en (zorg)woningen. Downtown Rotterdam moet een 70 meter hoge toren worden met zo'n 200 woningen naar ontwerp van OZ Architects op initiatief van Sens Real Estate.

In het project wordt een diversiteit aan woningen aangeboden, waarmee een breed scala aan doelgroepen wordt bediend. Van starterswoningen, zorgwoningen en woonwerk units, tot maisonnettes, lofts en penthouses. Met grote balkons en een daktuin.

DWTWN naar ontwerp van OZ Architects.

DWTWN naar ontwerp van OZ Architects.

Zalmhaventoren

De toren met de meeste impact op de skyline wordt De Zalmhaventoren naast de Erasmusbrug. Met een hoogte van 215 meter omvat De Zalmhaven de hoogste wolkenkrabber van de Benelux. Het ontwerp van De Zalmhaven is van de hand van de architecten van Dam & Partners en KAAN Architecten, en bevat 452 appartementen en penthouses, 33 herenhuizen, een parkeergarage, kantoren, commerciële ruimtes, een daktuin en een restaurant met zicht over de imposante skyline van Rotterdam. De oplevering is gepland voor maart 2022.

De Zalmhaven naar ontwerp van Dam & Partners en KAAN Architecten

De Zalmhaven naar ontwerp van Dam & Partners en KAAN Architecten 

 

Central District: The Modernist en Tree House

Naast de genoemde projecten langs de belangrijke doorgaansroute van Hofplein naar Erasmusbrug zijn er natuurlijk nog andere plannen in de stad. Rond het Central District zijn er meerdere opties. The Modernist komt tegenover het Centraal Station en het Groot Handelsgebouw. Er is plek voor 369 comfortabele huurappartementen, deze zijn onderverdeeld in studio’s, 2-kamerappartementen en 3-kamerappartementen en variëren in grootte van 50m² tot 125m². The Modernist is een ontwikkeling van Maarsen Groep naar een ontwerp van MVRDV. Het Rotterdamse architectenbureau tekende voor een multifunctioneel woonwerk-complex dat aansluit op de architectuur van de Wederopbouw. De oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2024.

The Modernist is ontworpen door MVRDV

The Modernist is ontworpen door MVRDV

Op het Delftseplein is Tree House van Provast ingetekend. Het markante gebouw van 140 meter hoog met gemengde functies zal verrijzen naast het Centraal Station, tussen Delftse Poort en Central Post. Het ontwerp is van PLP Architecture met co-architect Zones Urbaines Sensibles (ZUS).

Tree House wordt voor een groot deel met hout gebouwd en biedt een gevarieerd aanbod van 275 woningen. Het project bestaat uit circa 90 koop- en 185 huurappartementen. De bouw start naar verwachting in 2021 en de oplevering is gepland in 2024.

 

Het ontwerp van Tree House is tot stand gekomen onder leiding van Provast, PLP Architecture met co-architect ZUS, Royal HaskoningDHV, BRAND The Urban Agency en Groos.

Het ontwerp van Tree House is tot stand gekomen onder leiding van Provast, PLP Architecture met co-architect ZUS, Royal HaskoningDHV, BRAND The Urban Agency en Groos.

Schiekadeblok

Het Schiekadeblok is op dit moment de plek voor ongepolijste initiatieven als Biergarten, Poing, Op het Dak, Annabel, Perron en Burgertrut. Maar volgens verschillende ontwikkelaars heeft de plek de potentie de komende jaren te veranderen in een bruisende, nieuwe en ambitieuze Rotterdamse stadswijk van internationale allure. Een wijk waar niet alleen gewerkt en geleefd gaat worden, maar ook een inspirerende woonlocatie kan ontstaan voor zowel bestaande als nieuwe Rotterdammers.

De kansen die het gebied biedt heeft Urban Minds ertoe geïnspireerd de samenwerking aan te gaan met UNStudio van Ben van Berkel. De ontwerper van De Erasmusbrug en The One, moet op de plek van het oude kantoorpand Blakeburg aan de Blaak komen, heeft een toren van 200 meter hoog getekend. Maar als het mogelijk is kan die ook zomaar 230 meter hoog zou kunnen. Er zijn 600 woningen voorzien. De eerste 15 verdiepingen bestaat uit kantoren. Bij een toren van 230 meter worden het 750 woningen.

De toren moet het middelpunt worden van een compleet stadswijkje met een duurzame mix van: wonen, werken en verblijven, Met ook een hotel, cultuur- en vrijetijdsvoorzieningen en winkel-, zorg- en horecafaciliteiten.

Ook G&S Vastgoed heeft plannen en heeft daartoe een gerenommeerd architect en stedenbouwkundige in de arm genomen: de Uruguayaan Rafael Viñoly.  Ook G&S wil het gehele gebied aanpakken en wil 50.000 vierkante meter kantoorruimte en 700 tot 800 wonigen ontwikkelen.

De toren die Ben van Berkel namens UNStdio voor Urban Minds heeft ontworpen.

De toren die Ben van Berkel namens UNStdio voor Urban Minds heeft ontworpen.

     

Pompenburg

Het gebied rond voormalig Station Hofplein, genaamd Pompenburg, verandert in een verleidelijk stuk stad. Hiervoor is een conceptvisie ontwikkeld door de Ontwikkelcombinatie Synchroon, J.P. van Eesteren (beide dochterondernemingen van TBI) en Dura Vermeer. Het gebied moet worden getransformeerd tot een aantrekkelijk gebied dat de échte Rotterdamse identiteit ademt: ongepolijst en lokaal georiënteerd. Naast een aantrekkelijk woongebied, wordt Pompenburg vooral ook een interessante verblijfsplek, ingevuld door lokale ondernemers. Pompenburg zal dan veel sterker dan nu zijn scharnierfunctie tussen de Binnenstad en Rotterdam Noord benutten.

Het ontwikkelteam van Pompenburg bestaat uit Dura Vermeer, J.P. van Eesteren, Synchroon, Studioninedots, Delva Landscape Architecture/Urbanism, Skonk. De corporaties Havensteder en Vestia zijn belanghebbenden en als zodanig betrokken bij het plan Pompenburg.

Studie voor hoe Pompenburg er uit zou kunnen zien.

Studie voor hoe Pompenburg er uit zou kunnen zien.

Nog meer nieuwbouw 

Leyten en Van Maren realiseren aan de Westewagenstraat 62-80 twee gebouwen met daarin 231 studentenwoningen en een plint met circa 1.000m2 horeca. Het te realiseren gebouwensemble dat uitkijkt op de Laurenskerk is naar een ontwerp van Klunder Architecten en is kleinschalig van opzet met 10 woonlagen en een 6 meter hoge plint.

Het nieuwbouwplan Westewagenstraat naar ontwerp van Klunder Architecten

Het nieuwbouwplan Westewagenstraat naar ontwerp van Klunder Architecten

Meer richting Delfshaven herontwikkelt ReadyforLiving een kantoorgebouw aan de Rochussenstraat tot 97 huurappartementen. Nieuw Hoboken zal straks bestaan uit 97 huurappartementen van tussen de 38 en 100 m2 groot. Er zijn 32 parkeerplaatsen in de eigen parkeergarage en zo’n 300 fietsparkeerplaatsen voorzien. V8 Architecten is verantwoordelijk voor de transformatie van het gebouw dat recht tegenover de hoofdingang van het Erasmus MC ligt. Het gebouw wordt plaatselijk opgetopt met 5 verdiepingen. 

De transformatie van Nieuw Hoboken naar ontwerp van V8 Architects.

De transformatie van Nieuw Hoboken naar ontwerp van V8 Architects.

 

Er komen dus heel veel woningen bij in het centrum. Eigenaren van nieuwe woningen kiezen er soms voor om deze te verhuren. Eigenaren die hun huis willen verhuren vinden een complete service bij Riva. Met ons verhuurmanagement hebben zij de voordelen van verhuurbemiddeling en woningbeheer samen. Vooral expats en internationale studenten vinden via onze site uw woning. Zij kunnen vervolgens hun interesse bij ons kenbaar maken en een bezichtiging inplannen. Als zij de woning willen betrekken doen wij eerst een screening. Als de huur plaats kan vinden incasseren wij de huur en betalen de huurpenningen. Verder maken wij gebruik van juridisch opgestelde huurovereenkomsten in de Nederlandse en Engelse taal voor bepaalde of onbepaalde tijd. Het verhuren van woningen via Riva Rentals gaat altijd volgens de regels en wetgeving.

Daarnaast heeft de woningeigenaar een opzegging altijd in eigen hand. Ook profiteren eigenaren van de fiscale voordelen uit box 3, omdat u het actieve vermogensbeheer uit handen geeft.

Ook komt het juist wel eens voor dat eigenaren soms juist zelf even huren ter overbrugging. De nieuwbouwwoning is nog niet opgeleverd of de verbouwing is nog in volle gang maar het vorige appartement is wel al verkocht. In al deze gevallen kan Riva uitkomst bieden.

 

 

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

uw nieuwbouwwoning verhuren?