Wat is de gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Rotterdam?

Riva is ook als Makelaar actief

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Rotterdam is in 2019 toegenomen tot 282,910 duizend euro blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster. De gemiddelde prijs in Nederland is 308 duizend euro.
12/02/2020

Makelaar met hart voor Rotterdam

Riva opereert sinds een aantal jaar ook als makelaar in Rotterdam. Deze tak binnen de organisatie is opgezet toen bleek dat er vrijwel geen andere kantoren waren met kennis op het gebied van vastgoed, aankoop en verkoop in combinatie met verhuur en beheer. Daar heeft Riva vervolgens op ingezet. Riva levert compleet advies met als doel om zoveel mogelijk geld te verdienen voor de klant. Door de toevoeging van zeer ervaren gediplomeerde makelaars heeft Riva de clientèle steeds meer kunnen ondersteunen bij de aankoop of verkoop van een huis.

Riva heeft de afgelopen jaren vooral panden aangekocht voor onze klanten. Van statige villa's in Kralingen tot appartementen in het opkomende Charlois. Soms gaat een koper er zelf wonen, soms wordt het pand aangekocht namens investeerders of beleggers die de woonruimte via Riva aan expats en buitenlandse studenten gaan verhuren en het beheer aan ons overlaten.

Onze makelaars merken ook een stijging van de prijzen. Ronald Maat, onze meest doorgewinterde makelaar, zegt daarover: ''Vooral op zuid is de prijsstijging opvallend. Reguliere appartementen worden verkocht voor prijzen die anderhalf jaar geleden nog enkel op de Rechter Maasoever gangbaar waren.'' Toch loont het nog om in zuidelijke wijken als Charlois, Feijenoord, De Afrikaanderwijk en Katendrecht te investeren. Makelaar Maat vervolgt: ''Steeds meer woningzoekers staan open voor zuid. Er wordt natuurlijk heel erg in dat deel van de stad geïnvesteerd en straks is dat een mooi woonomgeving. Middels het Nationaal Programma Rotterdam Zuid komen er meer woningen, winkels, scholen en culturele en recreatieve voorzieningen. De gangbare koopprijzen op Zuid liggen nog onder het Rotterdamse gemiddelde van 282,910 duizend euro dus er is nog ruimte voor rendement. Wij kunnen door onze kennis als verhuurmakelaar precies aangeven tot welke prijs de aanschaf rendabel zal zijn. Op de korte termijn kunnen de huuropbrengsten een leuk profijt opleveren en verder in de toekomst zullen de woningen naar verwachting voor meer verkocht worden dan de huidige aankoopprijs.'' 

Situatie in de rest van Nederland

De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland is in 2019 toegenomen tot 308 duizend euro. In Bloemendaal werd met 832 duizend euro gemiddeld het meeste betaald voor een bestaande koopwoning. In Delfzijl het minst, daar werd gemiddeld 155 duizend euro betaald. In 326 gemeenten was de gemiddelde koopsom hoger dan een jaar eerder berekenden het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster.

Het is de eerste keer sinds het begin van de meting in 1995 dat de gemiddelde verkoopprijs van bestaande woningen boven de drie ton uitkomt. De gemiddelde verkooprijs was in de provincie Noord-Holland het hoogst. Hieronder valt Amsterdam met een gemiddelde verkoopprijs van bijna 485 duizend euro. Acht van de tien gemeenten met de hoogste gemiddelde verkoopprijs liggen in de provincie Noord-Holland. Amsterdam valt net buiten de top tien van gemeenten met de hoogste huizenprijzen. 

De gemiddelde verkoopprijs is het gemiddelde van de transactieprijzen van alle verkochte, bestaande koopwoningen in een jaar. Er wordt niet gecorrigeerd voor het soort en de kwaliteit van de woning. Verschillen in gemiddelde transactieprijzen tussen gemeenten worden dan ook mede bepaald door het soort woningen dat verkocht wordt. Zo zal in gemeenten waar veel villa’s verkocht zijn de gemiddelde verkoopprijs doorgaans hoger liggen dan in gemeenten met veel verkochte appartementen.

 Coverfoto: Titia Hahne/Buro NCP

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Riva helpt bij aan- en verkoop