Songfestival Rotterdam

Huis verhuren tijdens dit grootse evenement?

Het Eurovisie Songfestival trekt veel internationale bezoekers naar Rotterdam. Riva heeft ervaring met de huisvesting van internationale gasten. Wat zijn de opties voor woningeigenaren.

Economische uithaal 

Het grootste muziekevenement ter wereld! zou in in mei 2020 gewoon in Rotterdam plaatsvinden. Maar helaas, de Corona heeft een streep door het festival van dit jaar getrokken. De verwachting is dat het ESC volgend jaar wel doorgaat. Gewoon weer in Rotterdam.  

 

Want Rotterdam is de meest geschikte gaststad. Vooral door de aanwezigheid van Ahoy en genoeg capaciteit om al die bezoekers te ontvangen. Rotterdam heeft een breed en gevarieerd aanbod aan hotels met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn bijna 8.000 hotelkamers in drie-, vier- en vijfsterrenhotels en hostels. Daarnaast zijn er ruim 1.400 privéaccommodaties via platformen zoals Airbnb. Verhuurmakelaar Riva, gespecialiseerd aanbieder van huurwoningen voor expats en internationale studenten, kan wellicht een alternatief bieden met short stay-aanbod.

 Bekendmaking gaststad Rotterdam ESF 2020

 

Riva (verhuurmakelaar Rotterdam) heeft al jaren ervaring. Wij vinden voor honderden woningeigenaren internationale huurders. De huizenbezitters die via ons verhuren genieten van een goed rendement en hoeven zich geen zorgen te maken over alle zaken rondom de verhuur van hun woning in Rotterdam. Betalingen lopen automatisch, technische problemen worden door uw Riva opgelost en het streven is om de woning direct weer te verhuren zodra een huurder heeft opgezegd.  

Short stay mogelijkheden

Hoewel Riva vooral gespecialiseerd is in verblijven van een of twee jaar (expats worden vaak voor hooguit twee jaar uitgezonden en internationale studenten volgen vaak maar een schooljaar) hebben we ook short stay in ons aanbod. Vaak hanteren we een termijn van twee maanden. Echter zal het festival een andere situatie opleveren. Delegaties van landen, de organisatie en pers zullen wellicht al langer van te voren onderdak willen. Wij verwachten dat zulke afgevaardigden mogelijk een appartement boven een hotelkamer zullen verkiezen. In overleg met woningeigenaren kan ingezet worden op deze groep. Het voordeel van zulke gedelegeerden is bovendien dat hun verblijf waarschijnlijk door bedrijven of organisaties wordt betaald. 

De toeristen die Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit willen zien presenteren zullen hooguit twee weken in Rotterdam vertoeven en zullen op eigen kosten verblijven. Dat kan een risico vormen. Appartementen beschikbaar houden voor deze doelgroep is waarschijnlijk niet de meest rendabele optie. Echter, als er huizenbezitters zijn die deze fans aan willen trekken, kunnen wij als Riva daar natuurlijk wel over meedenken en adviseren. 

Op de speciale in het leven geroepen website met alle informatie over het songfestival in Rotterdam staat meer informatie over accommodatie tijdens het ESF.

Volgens de site is Rotterdam het visitekaartje van Nederlandse creativiteit, innovatie en verbinding. Want hoewel er wordt getwijfeld over de directe financiële opbrengsten voor de stad is de komst van het ESF in ieder geval veel waard wat betreft marketing en public relations. Het internationale imago van Rotterdam wordt weer een stuk groter. De uitzendingen worden door miljoenen kijkers op televisie bekeken en de #Rotterdam wordt vaker gebruikt op social media.

Rotterdam Partners zet al een paar jaar in om via grote internationale evenementen zoals jaarlijks terugkerende festivals als International Film Festival Rotterdam, North Sea Jazz Festival, Rotterdam Unlimited, ABN AMRO World tennis Tournament, Art Rotterdam en de Marathon alsook eenmalige gebeurtenissen zoals de Tour de France en het WK Tafeltennis en andere sportevenementen de naamsbekendheid van de stad op te vijzelen.

Uit onderzoek blijkt dat deze evenementen wel degelijk economisch rendement opleveren. De Erasmus Universiteit deed in opdracht van Rotterdam Festivals vorig jaar onderzoek naar de economische bijdrage van de sector in vergelijking met 2011. De omzet van de sector was van 37,4 naar 67,9 miljoen euro gestegen. In totaal gaven bezoekers in 2019 283,3 miljoen euro uit ten opzichte van 190 miljoen in 2011. Daarvan bestond 136,3 miljoen euro uit bestedingen van bezoekers van buiten Rotterdam. Het totaal aantal bezoekers van evenementen was in 2018 4,17 miljoen.

Bovendien levert de komst van het songfestival tijdelijk extra werkgelegenheid op.

Stad van innovatie, creativiteit en architectuur

Said Kasmi, wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme, liet bij de presentatie van Rotterdam als gaststad al optekenen: ''Met ons bid hebben we de organisatie ervan overtuigd dat Rotterdam dit kan én er klaar voor is. Graag laten we alle Songfestival-fans Rotterdam zien: divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy als prachtige eventlocatie. De komende maanden gaan we keihard aan de slag om samen met onze partners een geweldig evenement neer te zetten. Een feest van iedereen, voor iedereen. Waarbij Nederland het gastland is en Rotterdam het podium.”

Het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam is een samenwerking tussen de Host Broadcaster bestaande uit de NPO, AVROTROS en NOS in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union) en de Host City bestaande uit de gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals en Rotterdam Ahoy in samenwerking met aangesloten partners bij Rotterdam Make it Happen en de provincie Zuid-Holland. De halve finales van het Eurovisie Songfestival 2020 worden gehouden op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei, de finale op zaterdag 16 mei, live vanuit Rotterdam Ahoy.

Sleuteloverdracht en loting voor ESF Rotterdam

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil verhuren