Woning verhuren in Rotterdam

Zorgeloos verhuren aan expats of internationale studenten

Ervaren verhuurmaklaars

Tijdelijke verhuur in Rotterdam aan expats en internationale studenten

Heeft u een huis of appartement in Rotterdam beschikbaar voor verhuur? Dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs! Voor onze internationale clientèle zijn wij namelijk op zoek naar gemeubileerde of gestoffeerde woningen om te verhuren. U kunt uw woning voor een langere periode verhuren, maar er zijn ook genoeg huurders die tijdelijk op zoek zijn naar woonruimte.  Short stay kan dan wellicht interessant zijn voor u. Als verhuurmakelaar assisteren wij buitenlandse professionals (expats), die tijdelijk naar Rotterdam komen of binnen Nederland verhuizen. Daarnaast verhuren wij ook aan internationale studenten. Dit biedt een enorm rendementspotentieel en wij hebben hele goede ervaringen met studentenhuisvesting voor internationals.

Wij trachten zo snel mogelijk een betrouwbare huurder voor uw woning te vinden. U betaalt ons enkel opstartkosten. We maken professionele foto's en plaatsen deze samen met een aantrekkelijke beschrijving op onze site en relevante websites als Funda en Pararius. Ook presenteren wij uw woning op onze social media-kanalen.

Uiteraard screenen wij alle kandidaten grondig om de juiste match te kunnen maken. Als wij  aan u een huurder voorstellen dan is de kans erg groot dat het bedrijf waar de expat werkzaam is u bekend in de oren klinkt.

Profiteer dus ook van ons netwerk en voordelige service en verhuur uw woning in Rotterdam direct aan expats of internationale studenten. 

Transparant verdienmodel

Voordelige opstartkosten

Wat ons uniek maakt in onze werkwijze is dat wij bij een succesvolle bemiddeling geen eenmalige vergoeding vragen van een maand huur, wat gebruikelijk is in de verhuurmarkt. Wel rekenen wij opstartkosten. We maken foto's, plaatsen deze samen met beschrijvingen op onze eigen website maar ook relevante websites als Funda en Pararius en onze social media-kanalen. Voor deze werkzaamheden brengen wij een vergoeding in rekening.

Met de bepaalde tijd contracten mag een huurder wettelijk gezien vanaf dag één de huurovereenkomst opzeggen. Het zou erg vervelend zijn als u een maand commissie heeft betaald, terwijl de huurder al na 6 maanden is vertrokken. Met verhuurmanagement van Riva bent u alleen kosten kwijt op het moment dat u daadwerkelijk huur heeft ontvangen, wel zo eerlijk! Hierdoor creëren we een gezamenlijk belang. Wij hebben namelijk ook baat bij een betrouwbare huurder die op tijd betaalt en zo lang mogelijk zijn afspraken nakomt. Ook wij hebben dus groot belang bij een goede screening.

Een ander groot voordeel van verhuurmanagement is dat wij voor u tegen hetzelfde lage tarief ook alle rompslomp omtrent het verhuren voor u uit handen nemen. U heeft dus geen rechtstreeks contact met de huurder en wij verzorgen het complete woningbeheer, zowel financieel als technisch. Zo investeren wij graag in een duurzame relatie! 

3 doelgroepen

Wat zijn de courante wijken in Rotterdam om te verhuren?

Huurders in Rotterdam komen overal vandaan en afhankelijk van de doelgroep verhuren wij woningen in alle Rotterdamse wijken. De single expats en koppels zijn vaak op zoek naar een gestoffeerd of gemeubileerd appartement in Rotterdam Centrum, Blijdorp, Kralingen of op de Kop van Zuid. Het Scheepvaartkwartier, Rotterdam Noord, West, maar ook Rotterdam Zuid is ook populair aan het worden. Het openbaar vervoer in Rotterdam is geweldig geregeld en de meeste bedrijven zijn gevestigd in het centrum van Rotterdam op het Weena. De expatgezinnen daarentegen vinden het praktisch om in een huis dichtbij de internationale school te wonen. De meest populaire school is de AISR in Hillegersberg. Zij zoeken doorgaans vanaf mei tot en met de start van de school in augustus en hopen voor die tijd geïnstalleerd te zijn. Dus heeft u een huis beschikbaar om te verhuren in Hillegersberg, wees er dan op tijd bij! De internationale studenten van de universiteit nemen de locatie iets minder nauw ondanks de ligging van de Universiteit in Kralingen. Zij kiezen tegenwoordig ook steeds vaker voor het populaire Rotterdam-Zuid. Als u open staat voor het verhuren aan studenten dan maakt u kans op bruto rendementen boven de 8%. Wel is het enorm belangrijk dat u op de hoogte van de benodigde vergunningen in bepaalde wijken in Rotterdam.

Mocht u twijfelen of het niet beter is om uw woning in deze opgaande markt goed te verkopen of om juist nieuw vastgoed aan te kopen als investering? Onze verkoop- en aankoopmakelaars geven u gratis advies, zodat u uiteindelijk de juiste afweging kunt maken.

Schiedam en Capelle

Aantrekkelijke plaatsen nabij Rotterdam

De agglomeratie van Rotterdam is gigantisch. De stad wordt omgeven door voorsteden en afhankelijke plaatsen. Met Rotterdam als middelpunt telt de Stadsregio Rotterdam ook de gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Lansingerland, Nissewaard, Albrandswaard, Barendrecht, Ridderkerk, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel tot het grondgebied. In totaal wonen er zo'n 1.200.000 inwoners in dit gebied. 

Vooral Schiedam en Capelle aan den IJssel zijn ook in trek bij onze huurders. Beide gemeenten zijn directe buren van Rotterdam en de reistijd is dus heel erg te overzien. Met de auto is dat hooguit een kwartier en het openbaar vervoer van de RET is ook uitermate efficiënt geregeld tussen de steden. Schiedam en Capelle bieden daarnaast genoeg stadse voorzieningen om goed te kunnen leven. Er zijn winkelcentra, scholen, culturele voorzieningen en recreatiemogelijkheden.  

Word overtuigd door onze klanten

"My perception experienced in relation to the Riva services: 1 Quick and objective.; 2 Transparent in the information and guidance 3.Flexible and focussed on hospitality; "

Dennis Groeneveld

"Goede ervaring met Riva. Uitstekend geholpen door Simone die mij heeft ondersteund bij mijn zoektocht naar mijn droomwoning."

Marthe Stapel

Huurder

"It was the fastest rental deal I had in my life. All was on time and I am so happy to meet with those lovely people in Riva Rentals."

Baki Ozmen

Expat

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil verhuren