Tijdelijk gemeubileerd huren als particulier

Woning verkocht of juist uw droomwoning aan het bouwen?

Op zoek naar een tijdelijk gemeubileerd appartement als huurder?

Als Nederlander gemeubileerd huren? Wanneer het voor tijdelijke aard is en het profiel past bij de wensen van de verhuurder dan is dit zeker mogelijk voor particulieren en 'niet-internationals'.

Gemeubileerd huren geldt niet alléén voor expats

Expat verhuur is onze core business en de expat is dus ook onze grootste doelgroep. De reden hiervoor is dat de dossiers vaak helemaal dichtgetimmerd zijn. Uiteraard merken wij dat er een verschil is in de bewoning tussen de verschillende nationaliteiten maar contractueel, financieel en qua oplevering zit het wel goed. Relocation bureaus zorgen voor de extra screening vooraf en de bedrijven waar de huurders werken zijn ons allen in de meeste gevallen bekend. Verder geven de meeste eigenaren de voorkeur aan tijdelijk wonen. Echter, wij begrijpen dat particuliere 'niet-internationals' welke niet werkzaam zijn bij bijvoorbeeld Shell of Unilever ook om diverse redenen op zoek kunnen zijn naar een gemeubileerd huis of appartement in Rotterdam.

Screening huurders belangrijk

Het is duidelijk dat wij als verhuurmakelaar het complete profiel van de huurders belangrijk vinden. Een goede screening is daarom van belang. Wekelijks worden er in Rotterdam woningen binnen gevallen door de politie, omdat er tussenpersonen zijn die het minder nauw nemen met de selectie. We wonen nu eenmaal in een grote havenstad met de bijbehorende criminaliteit, hier is geen ontkomen aan. Echter willen wij die ellende graag voorkomen: we zijn namelijk nogal zuinig op onze 'clean sheet'. De kans op problemen met particulieren is nu eenmaal groter. Wij hopen dat kandidaat huurders onze kritische vragen begrijpen en dat we allemaal gebaat zijn bij een succesvolle huurperiode.

Uitzonderingen

Bovenstaand verhaal betekent niet dat wij nooit verhuren aan particulieren. Wij hebben snel genoeg in de gaten met wat voor huurder wij te maken hebben. Als dan ook aangetoond kan worden dat het een tijdelijke periode betreft en de eigenaar heeft er ook een goed gevoel bij dan is een overeenkomst snel gesloten. 

Uw woning verkopen, en nu?

Wij krijgen steeds meer aanvragen van particulieren die hun woning hebben verkocht, wat logisch is in deze krappe markt. Uiteraard is het lastiger om een nieuwe droomwoning te vinden. Hetzelfde geldt voor de bouw van uw nieuwe woning. U heeft toch een dak boven uw hoofd nodig, zolang de bouw nog niet gereed is? Tussentijds huren biedt, al dan niet gemeubileerd, een goede uitkomst. Uiteraard staan veel eigenaren hier voor open. 

Gemeubileerd huren als particulier?

Mocht u op zoek zijn naar een gemeubileerde of gestoffeerde woning om te huren voor een tijdelijke periode dan hebben wij vast een mooie oplossing voor u!

 

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil huren