Ook nieuwbouw in het oosten van Rotterdam

Riva benoemt de plannen voor Kralingen, Prinsenland en Nesselande

Riva verhuurt namens vele woningeigenaren appartementen aan expats en (internationale) studenten. Het gaat om bestaande woningen maar ook nieuwbouw komt bij ons in de verhuur. Er zijn veel plannen voor nieuwe woningen. Een overzicht van een aantal projecten in het oostelijk deel van Rotterdam.

Aandacht voor nieuwbouw

Riva heeft uiteraard aandacht voor nieuwbouw in Rotterdam. Vooral beleggers en investeerders kopen vastgoed aan om te verhuren. Dat levert een mooi rendement op en nieuwe woningen zijn daarom gewilde objecten. Riva kan adviseren over de mogelijkheden. Gelukkig zijn er veel plannen voor de komende jaren. In enkele blogs hebben we de ontwikkelingen in het Maritiem District, het centrum, zuid, noord en west al benoemd en nu zullen we als laatste gebied Rotterdam Oost behandelen.

Kralingen

In Kralingen moet het karakteristieke wijkje De Esch een nieuwe entree krijgen. Het winkelcentrum wordt nieuw leven ingeblazen. Kraaijvanger Architects heeft in opdracht van  B|H|W, TB3 - Bakkers & ten Brinke en ontwikkelaar Bluehouse een voorstel gemaakt voor nieuwbouw met winkels, supermarkt en zo'n 120 appartementen. De appartementen hebben variërende groottes tussen de 60 en 120m². Het voorstel voorziet ook in het breder maken van de Watertorenweg zodat De Esch een meer aantrekkelijke entree krijgt en zo weer een vitaler stadsdeel kan worden.

Ontwerp voor Winkelcentrum De Esch door Kraaijvanger Architects

Ontwerp voor Winkelcentrum De Esch door Kraaijvanger Architects

Nieuw-Kralingen

De gemeente Rotterdam wekt samen met ontwikkelaars Heijmans en ERA Contour (die samen voor de gelegenheid Ontwikkel Combinatie Nieuw Kralingen (OCNK) vormen) aan de woonwijk Nieuw Kralingen. Er komen maximaal 800 woningen aan de westkant van het Kralingse bos. Dit is de grootste uitbreiding van woningen binnen de ring sinds jaren.

Op het 26 hectare grote terrein komen voornamelijk koopwoningen, vrije kavels en ook vrije sector huurwoningen. Met de ontwikkeling wil de stad het woonaanbod aan centraal gelegen ruime woningen vergroten en inspelen op de vraag van gezinnen en senioren met hogere inkomens. Aan de noordzijde van de woonwijk zal een nieuwe bedrijvenstrook komen als overgangszone tussen het huidige bedrijventerrein en de woningen.

Nieuw Kralingen wordt een toekomstbestendige, duurzame woonwijk met een hoge ambitie op de thema’s Energie, Water, Mobiliteit, Circulariteit, Sociaal en Groen. De duurzaamheidsambities zijn een integraal onderdeel van de gebiedsontwikkelingen groeien mee met de tijd. Op die manier kan ook in de toekomst gebruik worden gemaakt van de nieuwste inzichten. De huidige Bosdreef wordt verlegd naar de noordzijde van het plangebied zodat de woonwijk in de toekomst zonder barrière aansluit aan het Kralingse Bos. 

 

De locatie voor Nieuw-Kralingen

De locatie voor Nieuw-Kralingen

Excelsior

Excelsior heeft vergevorderde plannen om het stadion aan de Honingerdijk/Burgemeester Oudlaan uit te breiden naar circa 6.500 zitplaatsen. Nu zijn dat er 4.400. Er is in het plan van MoederscheimMoonen Architects ruimte voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen, zoals flexkantoren, vergaderruimten, horeca, een gezondheidscentrum en een fitnesscentrum. Er zijn nieuwe woningen gepland in vier gebouwen op de hoeken van het Van Donge & De Roo Stadion. Het gaat om appartementen voor studenten en een- en tweepersoonshuishoudens in de sociale huur, middenhuur en het dure segment. De totale hoogte van de appartementengebouwen wordt maximaal 50 meter. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover het uitwerken van het vernieuwingsplan

Het vernieuwingsplan voor het stadion van voetbalclub Excelsior.

Het vernieuwingsplan voor het stadion van voetbalclub Excelsior.

 

De Drukkerij

De Jaap van der Hoekplaats in de wijk Lage Land gaat er compleet anders uitzien. Het oude pand van Arps & Zoon Drukkerijen gaat verdwijnen en De Drukkerij komt er voor terug. Stebru is volop bezig met de ontwikkeling van de een nieuwe woontoren naar een ontwerp door Juli Ontwerp. De 109 huurappartementen moeten garant staan voor prettig wonen en ontmoetingen.

De Drukkerij is een project van Stebru en Juli Ontwerp

De Drukkerij is een project van Stebru en Juli Ontwerp

Prinsenpark

In de wijk Prinsenland is Prinsenpark voorzien. Gebroeders Blokland realiseert een appartementencomplex op de locatie van de voormalige manege Prinsenmolen. Er komen ruim 80 luxe nieuwbouwappartementen zoals studio’s, suites en penthouses van 55 tot en met 220 m2. Klunder Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. 

Klunder Architecten tekende voor het ontwerp van Prinsenpark

Klunder Architecten tekende voor het ontwerp van Prinsenpark 

Palladio

Aan de Palladiostraat staan kantoorgebouwen uit 1987 die momenteel grotendeels leeg staan en niet voldoen aan de hedendaagse kwaliteitsnormen. Investeerder Era Capital heeft V8 benaderd voor het ontwerp van een nieuw appartementengebouw met hoge kwaliteit voor het middenhuur segment. Palladio zal uit 96 appartementen, van 45 tot 85 m², bestaan met een binnentuin. 

V8 Architects heeft Palladio ontworpen

V8 Architects heeft Palladio ontworpen

 

Bramantecarré en Berninitoren

Bouwonderneming NBU (Nederlandse Bouw Unie) realiseert twee appartementengebouwen in Prinsenland. Het gaat om het Bramantecarré en de Berninitoren. In de Bramantecarré komen 24 huurappartementen in het middensegment en 72 koopappartementen in het hogere en topsegment in de Berninitoren. Met de komst van de huurappartementen in het middensegment en koopappartementen in het hoger en topsegment ontstaat er een gevarieerder woningaanbod in Prinsenland. Zowel het Bramantecarré als de Berninitoren zijn met zorg ontworpen door MIX architectuur

Het Bramantecarré en de Berninitoren zijn ontworpen door MIX architectuur

Het Bramantecarré en de Berninitoren zijn ontworpen door MIX architectuur

 

Marten Meesweg

Impact Vastgoed en Hotel Rotterdam Alexander ontwikkelen samen de voormalige EY locatie aan de Marten Meesweg nabij Station Rotterdam Alexander. Het betreft een ontwikkeling van circa 33.000m². Na sloop komt er nieuwbouw met een onderscheidende mix van een woontoren, werken (kantoor 10.000m²) en een hotel van 220 kamers. Het ontwerp is afkomstig van Juli Ontwerp.

Hotel Rotterdam Alexander door Juli Ontwerp

Hotel Rotterdam Alexander door Juli Ontwerp 

HQ Rotterdam

Ook nabij Sation Rotterdam Alexander is Blue House bezig met HQ Rotterdam. Bij de Hoofdweg moet een nieuw gebouw de entree naar het woongebied markeren én een nieuw elan aan de woonwijk geven. Door ook nieuwe appartementen op het bestaande woongebied te oriënteren wordt het woongebied duidelijk afgerond met een stevig volume. De nieuwe bebouwing met in totaal zo'n 165 appartementen bestaat uit een aantal segmenten bovenop de bestaande massa van 6 bouwlagen. Door een oplopende hoogte in drie stappen wordt een overgang gemaakt van de schaal van het woongebied naar de markante toren met een passende hoogte.

Een mogelijke impressie van HQ Rotterdam

Een mogelijke impressie van HQ Rotterdam 

Nesselande 

Nederlandse Bouw Unie presenteert Strand Noord Nesselande. Een uniek woonaanbod bestaande uit 15 Strandhuizen, 9 vrijliggende Steigervilla’s, 6 Kadewoningen en 25 exclusieve appartementen. 

Strand Noord kenmerkt zich door de kleinschaligheid in het plan wat zorgt voor variatie in het straatbeeld en differentiatie bij de afzet. Alle woningen kennen een kwalitatief hoogstaand en duurzaam afwerkingsniveau.

De tuinen zijn georiënteerd op het zuidwesten of liggen aan het water.

 

Aanzicht vanaf het water op Strand Noord

Aanzicht vanaf het water op Strand Noord

Beleggen om te verhuren 

Ook tussen al deze beschreven projecten zijn weer genoeg woningen die interessant zijn voor beleggers om te verhuren. Het oostelijke deel van Rotterdam is geliefd vanwege de nabijheid van veel recreatiegelegenheden zoals bijvoorbeeld het Kralingse Bos en de Zevenhuizerplas bij Nesselande. Een ideale plek voor families. De aanwezigheid van de Erasmus Universiteit maakt het gebied geliefd bij studenten. 

Een nieuwbouwwoning is uitstekend object om te verhuren te verhuren aan expats of Nederlandse particulieren. Het gaat om een belegging en een investering: u blijft namelijk eigenaar van de woning en u kunt eveneens maandelijks de huurpenningen opstrijken. U hebt de zekerheid ‘van stenen’, een zekerheid die u niet hebt als u uw vermogen investeert in aandelen. Bovendien ondersteunt de maandelijkse huuropbrengst het gewenste rendement en heeft u uiteraard ook nog de mogelijkheid om de woning na een aantal jaren met winst te verkopen.   

Omslagfoto: Michelle Henderson

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Uw nieuwbouwwoning verhuren?