Vastgoedmanagement Rotterdam

Zorgeloos verhuren met gratis management

Speel jij met de gedachten om je woning te verhuren via een makelaar, maar zie je op tegen de risico's en alle rompslomp welke daarbij komt kijken? Wij nemen die zorg graag voor jou uit handen!

Verhuurmanagement bij verhuur 

Verhuurmanagement, wat is dat precies? Je betaalt alleen op het moment dat je woning succesvol is verhuurd en je hoeft je geen zorgen te maken over alle zaken omtrent de verhuur. Betalingen en technische zaken nemen wij voor je uit handen. 

Transparant verdienmodel

In verhuurland is het gebruikelijk dat verhuurders de verhuurmakelaar vooruit betalen voor de bemiddeling (het vinden van een huurder). Dit komt meestal neer op een maand huur exclusief btw wat de verhuurder aan de makelaar vergoedt bij succesvolle bemiddeling. Dit komt neer op 8% van de huur vooruit betaald op basis van 12 maanden exclusief btw.

Omdat huurders en ook expats volgens de wet in veel gevallen de huur op mogen zeggen binnen het jaar, vinden wij bovenstaand verdienmodel niet transparant.  Je betaalt namelijk de makelaar vooruit, terwijl je niet de zekerheid hebt dat de huurder de contractperiode in je woning blijft wonen. 

Verhuur je via Riva Rentals dan betaal je alleen op het moment dat de woning daadwerkelijk is bewoond. De eenmalige vergoeding van een maand commissie vervalt dus. Daarbij nemen wij nog steeds alle zorg voor jou uit handen. Je hebt geen contact met de huurder en je hoeft je ook geen zorgen te maken over technische zaken en/of de huur wel op tijd wordt betaald. Wij verdienen alleen op het moment dat jij de huurpenningen ontvangt. Een eerlijke manier van werken!

Exploitatie van vastgoed en de belastingdienst

Als je als natuurlijk persoon je bezig gaat houden met het kopen en verhuren van vastgoed, kan sprake zijn van winst uit onderneming (of resultaat uit overige werkzaamheden). Een duidelijke grens is er niet en binnen het grijze gebied zijn de feiten uiteindelijk van groot belang. ''Wat doe je zelf'' is de grote vraag. Bij een box 1 belegging is de winst belast en zijn de (onderhouds)kosten aftrekbaar. De werkzaamheden die duiden op winst uit onderneming (box 1) zijn:

 • eigen werk / actief vermogensbeheer (artikel 3.90 en 3.91 wet IB 2001);
 • uitponden van panden (kopen, splitsen, verkopen);
 • ingrijpende verbouwingen;
 • snelle winst (aankoop / verkoop).

Geef je het management volledig uit handen dan loop je geen risico om zakelijk belast te worden.

Verhuren in Rotterdam

Wil je rendement terug op je investering en sta je op het punt om een woning aan te kopen om vervolgens te verhuren via een makelaar? Bekijk dan hieronder onze werkwijze. 

teaser hoe werken wij2

 

Onze beloningen

Meer dan een verhuurmakelaar in Rotterdam

Als marktleider op het gebied van expathuisvesting bouwen wij aan een sterk merk met een duurzame en kwalitatieve portfolio van woningen.

Riva helpt verhuurders door hen volledig te ontzorgen in het verhuurproces. Onze verhuurmakelaars zijn hoogopgeleide specialisten en nemen graag de rompslomp van het verhuren voor u uit handen. Met een persoonlijke aanpak zorgen wij ervoor dat uw woning zo snel mogelijk verhuurd wordt en dat dit proces volgens de regels en zonder risico verloopt.

 

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil verhuren