Vastgoedmanagement Rotterdam

Zorgeloos verhuren met gratis management

Speelt u met de gedachten om uw woning te verhuren via een makelaar, maar ziet u op tegen de risico's en alle rompslomp welke daarbij komt kijken? Wij nemen die zorg graag voor u uit handen!

Verhuurmanagement bij verhuur 

Verhuurmanagement, wat is dat precies? U betaalt alleen op het moment dat uw woning succesvol is verhuurd en u hoeft u zich geen zorgen te maken over alle zaken omtrent de verhuur. Betalingen en technische zaken nemen wij voor u uit handen. 

Transparant verdienmodel

In verhuurland is het gebruikelijk dat verhuurders de verhuurmakelaar vooruit betalen voor de bemiddeling (het vinden van een huurder). Dit komt meestal neer op een maand huur exclusief btw wat de verhuurder aan de makelaar vergoedt bij succesvolle bemiddeling. Dit komt neer op 8% van de huur vooruit betaald op basis van 12 maanden exclusief btw.

Omdat huurders en ook expats volgens de wet in veel gevallen de huur op mogen zeggen binnen het jaar, vinden wij bovenstaand verdienmodel niet transparant. U betaalt namelijk de makelaar vooruit, terwijl u niet de zekerheid hebt dat de huurder de contractperiode in uw woning blijft wonen. We rekenen enkel opstartkosten. We maken foto's, plaatsen deze samen met beschrijvingen op onze eigen website maar ook relevante websites als Funda en Pararius en onze social media-kanalen. Voor deze werkzaamheden brengen wij eenmalig een vergoeding in rekening.

Verhuurt u via Riva Rentals dan betaalt u vervolgens alleen op het moment dat de woning daadwerkelijk is bewoond. De eenmalige vergoeding van een maand commissie vervalt dus. Daarbij nemen wij nog steeds alle zorg voor u uit handen. U heeft geen contact met de huurder en u hoeft zich ook geen zorgen te maken over technische zaken en/of de huur wel op tijd wordt betaald. Wij verdienen alleen op het moment dat u de huurpenningen ontvangt. Een eerlijke manier van werken!

Exploitatie van vastgoed en de belastingdienst

Als u als natuurlijk persoon zich bezig gaat houden met het kopen en verhuren van vastgoed, kan er sprake zijn van winst uit onderneming (of resultaat uit overige werkzaamheden). Een duidelijke grens is er niet en binnen het grijze gebied zijn de feiten uiteindelijk van groot belang. ''Wat doet u zelf'' is de grote vraag. Bij een box 1 belegging is de winst belast en zijn de (onderhouds) kosten aftrekbaar. De werkzaamheden die duiden op winst uit onderneming (box 1) zijn:

 • eigen werk / actief vermogensbeheer (artikel 3.90 en 3.91 wet IB 2001);
 • uitponden van panden (kopen, splitsen, verkopen);
 • ingrijpende verbouwingen;
 • snelle winst (aankoop / verkoop).

Geeft u het management volledig uit handen dan loopt u geen risico om zakelijk belast te worden.

Verhuren in Rotterdam

Wilt u rendement terug op uw investering en staat u op het punt om een woning aan te kopen om vervolgens te verhuren via een makelaar? Bekijk dan hieronder onze werkwijze. 

teaser hoe werken wij2

 

Onze beloningen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil verhuren