Fiscale gevolgen

Hoeveel belasting betaalt u bij verhuur?

U verhuurt een ''tweede'' woning

Veel verhuurders die hun woning verhuren via ons zijn nieuwsgierig naar de fiscale gevolgen .Op het moment dat u een woning verhuurt waar u niet in woont, maar waar u wel eigenaar van bent dan hoort dat bij uw box 3 vermogen. U betaalt belasting over het vermogen volgens de regels die daarvoor gelden.

Voorbeeld 

U heeft een huis in Rotterdam gekocht waar uw zoon gaat studeren. U verhuurt de woning aan uw zoon en een aantal medestudenten. Omdat dit een andere woning betreft dan de eigen woning waar u woont, is het belangrijk dat u de waarde van de woning (WOZ- waarde zoals deze is op 1 januari) aangeeft als bezit in box 3. De huur hoeft u niet op te geven bij de Belastingdienst. Als u een hypotheek heeft afgesloten voor de aanschaf van de woning, dan geeft u deze op als schuld in box 3.

Huur belast in box 1 wegens actief vermogensbeheer? 

Het kan zijn dat u belast wordt in box 1 op het moment dat u diensten aanbiedt omtrent het verhuren van uw woning. Dit wordt ''actief vermogensbeheer'' genoemd. Dan kan de totale huurvergoeding belast worden als resultaat uit overig werk (inkomen) in box 1. Of dat zo is, hangt af van de hoeveelheid werk u verricht om ervoor te zorgen dat u een hogere huuropbrengst over houdt.

Loop geen met risico met verhuurmanagement

Op het moment dat u het werk rondom de verhuur (beheer) aan Riva over laat dan loopt u geen risico's. Daarmee profiteert u van de fiscale voordelen in box 3 en loopt u geen risico om aangeslagen te worden in box 1. Verder is het zo dat wij geen extra kosten in rekening brengen voor het beheer, waardoor u met een gerust hart kunt genieten van het maximale rendement. Als u er voor kiest om uw woning via ons te verhuren, dan heeft u de meest uitgebreide service tegen een zeer aantrekkelijk tarief. 

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil verhuren