Rotterdam profiteert van Brexit

Dus lokale vastgoedinvesteerders ook

Met de aanstaande Brexit kan Nederland veel nieuwe bedrijven verwachten. Rotterdam heeft zeer goede papieren om internationale bedrijven te verwelkomen. Nog beter als Amsterdam. De voorwaarden zijn heel gunstig volgens Colliers. In Rotterdam is nog veel kantoorruimte beschikbaar en uitstekend bereikbaar.
14/10/2019

Rotterdam kan multinationals het beste bedienen

Internationale bedrijven die zich vanwege de Brexit oriënteren op een nieuwe vestigingsplaats vinden uitermate gunstige condities in Rotterdam. Dat concludeert de gerenommeerde vastgoedadviseur Colliers in een vergelijking tussen de vijf grootste Nederlandse steden. Rotterdam kent nog veel beschikbare kantoorruimte en de stad is goed bereikbaar. Ook is er veel woonruimte beschikbaar, onder meer via Riva, gespecialiseerd is in het verhuren aan expats.

Bovendien verandert de arbeidsmarkt in Rotterdam de komende jaren op een positieve manier door de toestroom van jonge talenten. Dit helpt bij de groei van de dienstensector. Rotterdam is dan ook de grootste uitdager van Amsterdam als potentiële vestigingsplaats van multinationals vanuit het Verenigd-Koninkrijk concludeert Colliers in een locatiebenchmark.

Betere bepalende voorwaarden

De toonaangevende vastgoedadviseur vergeleek Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven op onderdelen die bepalend zijn voor de huisvestingskeuze van internationale bedrijven: arbeidsmarkt, economische kracht, leefklimaat, bereikbaarheid en kantorenmarkt.

Het blijkt dat Rotterdam verhuizende ondernemingen beter kan ontvangen als de hoofdstad. Amsterdam worstelt namelijk met grootstedelijke problemen. Er is veel luchtvervuiling en nog bepalender een tekort aan kantoren en stijgende woningprijzen.

Nieuwe vestigingen vullen vastgoed 

Hoopvolle signalen dus voor Rotterdam, en eveneens zeer bemoedigend voor vastgoedeigenaren in Rotterdam. Rotterdam wordt steeds populairder merken wij bij Riva. Er zijn al veel nieuwe bedrijven die zich in de stad hebben gevestigd, afgelopen jaar nog SwissCom, Innocent, Lev en PetroChina. 

Eerder in 2018 vestigden Cogoport, Webhelp, Airlift Systems en GE Healthcare zich hier met een groeiend aantal nieuwe banen als gevolg. Samen waren de 36 internationale bedrijven goed voor ruim 1430 nieuwe banen en een economische investering van 199 miljoen euro in de economie. 

Innovatieve ambities

Buitenlandse bedrijven komen volgens Rotterdam Partners (verantwoordelijk voor de citymarketing en acquisitie van internationale bedrijven in de stad) in toenemende mate af op de Rotterdamse ambities om te bouwen aan de nieuwe economie en het innovatieve klimaat van de stad dat daarmee gepaard gaat.

Aantrekkelijk voor investeerders

De aantrekkingskracht die Rotterdam heeft, daar profiteren wij als Riva ook van. Door de internationale bedrijven die zich hier vestigen zijn er ook steeds meer expats die hier op zoek zijn naar een woning in het Rotterdamse. We hebben al een gevarieerd aanbod van appartementen en we blijven uitbreiden. Steeds meer woningeigenaren verhuren via ons en we helpen ook steeds vaker investeerders (bijvoorbeeld uit de hoofdstad) en beleggers met de aankoop van appartementen om te verhuren. 

 

 

Foto: Micheile Henderson/Unsplash

Our rewards

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

profiteer ook van de brexit