Steeds meer studenten naar Rotterdam

Vooral veel internationale aanwas

Onze vermaarde Erasmus Universiteit trekt steeds meer studenten naar Rotterdam. Volgens een recente telling bij de aanvang van het nieuwe schoolseizoen zijn er bijna 30.000 studenten aan hun opleiding begonnen waaronder bijna 6000 internationale studenten. Riva verhuurt vooral aan een internationale clientèle waaronder ook veel buitenlandse studenten. Dit biedt een enorm rendementspotentieel en wij hebben hele goede ervaringen met studentenhuisvesting voor internationals.
24/10/2019

Psychologie en Bedrijfskunde populair

Riva is als verhuurmakelaar ook zeer ervaren in het verhuren van appartementen aan studenten in Rotterdam. Het aantal studenten dat dit studiejaar begint is met 4 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. In 2018 doken 28.346 jongeren de collegebanken in. Dit jaar zijn er 29.558 studenten met hun opleiding gestart. In 2015 waren er nog maar 23.990 studenten. Dat meldt het Erasmus Magazine in een artikel. De opleidingen die de afgelopen jaren het hardst groeiden waren de bachelors Psychologie en Bedrijfskunde. Bij Psychologie steeg het aantal studenten van 1144 naar 1472. Bedrijfskunde zag een toename van het aantal studenten van 2490 naar 2702.

Meer buitenlandse studenten

Een verklaring voor de stijging is volgens het onafhankelijke studentenblad van de Erasmus Universiteit de aanwas van het aantal internationale studenten. Dat is een groeiende groep. Er zijn er nu zo’n zesduizend, ruim 6 procent meer dan vorig jaar. De meeste internationale EUR-studenten komen uit Duitsland, Italië, Griekenland, China en Frankrijk. Riva verhuurt niet alleen aan expats maar we zijn ook marktleider op het gebied van studentenhuisvesting. Op onze site hebben we dan ook een speciale filter: Beschikbaar voor studenten. Buitenlandse studenten bieden een enorm rendementspotentieel en wij hebben hele goede ervaringen met studentenhuisvesting voor internationals. 

Bruto rendementen boven de 8%

De internationale studenten van de universiteit zitten het liefst natuurlijk nabij de universiteit in Kralingen merken wij. Aan het begin van het seizoen stappen ze ons kantoor in Kralingen maar al te vaak binnen. Op zoek naar woonruimte. Vaak zijn zij echter bereid om wat veder te reizen. Dus ook Zuid en Ommoord is voor hen steeds vaker een optie waar studenten vaak een woning delen. Hun budget is meestal tussen de 500 en 700 euro per kamer per maand. We adviseren dan ook dat in woningen die beschikbaar zijn voor studenten meerdere grote slaapkamers aanwezig zijn of gecreëerd worden.

Woningeigenaren die willen verhuren aan studenten maken dan wel kans op bruto rendementen boven de 8%. Dat is soms meer dan verhuren aan expats. De vraag is namelijk groter dan het aanbod, waardoor de prijzen per kamer enorm zijn gestegen. 

Wel is het enorm belangrijk dat u op de hoogte bent van de benodigde vergunningen in bepaalde wijken in Rotterdam.

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

wilt u aan studenten verhuren?