Riva deelt kennis over expats tijdens Webinar: Rotterdam in transitie

Op uitnodiging van Dutch Women in Real Estate

Alle makelaars bij Riva zijn dames! Ook de rest van het personeel bestaat voornamelijk uit vrouwen. Toch wordt het vastgoed nog vooral als een mannenaangelegenheid gezien. Dutch Women in Real Estate (DWIRE) wil vrouwelijke professionals in het vastgoed zichtbaar maken en met elkaar in contact brengen.

Ervaringen met expats

Riva is de Rotterdamse marktleider op het gebied van expat- en studentenhuisvesting. Al ruim tien jaar verhuren wij vooral woningen aan buitenlandse professinals en studenten die tijdelijk in Nederland komen wonen. Ook adviseren wij beleggers bij de aankoop van panden om te verhuren. Onze makelaarsafdeling doet uiteraard ook aan verkoop en aankoop. In die hoedanigheid werken wij graag mee aan de door Dutch Women in Real Estate georganiseerde webinar: Rotterdam in transitie.

Op 3 juli wordt tijdens de digitale bijeenkomst ingezoomd op het Rotterdam Central District (RCD). Kees van Oorschot (procesmanager RCD bij Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam) spreekt over de ontwikkelingen van het gebied. Claudia Heimensen (projectontwikkelaar bij Provast en DWIRE-lid) vertelt over de nieuwste aanwinst in het gebied: het duurzame project Tree House

Expats vormen een grote doelgroep bij de ontwikkelingen in Rotterdam, zo ook in het internationaal georiënteerde Rotterdam Central District. Priscilla Smit (Operationeel manager bij Riva Rentals en Riva Makelaars) zal toelichten hoe projectontwikkelaars als Provast en beleggers expats kunnen aantrekken en binden.

Rotterdam Central District

Hoewel het Rotterdam Central District vooral volstaat met kantoorgebouwen van bekende multinationals als Unilever, Shell en Coolblue zijn er ook appartementencomplexen te vinden. Riva beheert en verhuurt verscheidene woningen in het gebied zoals bijvoorbeeld het Weena.

Met de komst van Tree House komen er 275 woningen in het gebied bij. Tree House is geïnspireerd op het ecosysteem van een boom. Het gebouw functioneert als CO2-opslag en loopt voorop door het gebruik van hout, hemelwateropvang en innovaties op het gebied van energie. Het vele groen draagt bij aan de biodiversiteit en vermindert hittestress. Tree House vangt tevens het hemelwater van de stationshal van het Centraal Station op dat bij hevige regenbuien van het dak stroomt.

Tree House omvat 41.000 m² en bestaat uit circa 90 koop- en 185 huurappartementen, waarvan 30% in het middenhuursegment. Het kantoorprogramma van circa 15.000 m² richt zich met onder andere co-working operator TQ op innovatieve technologiebedrijven.

Met het Rotterdamse innovatie- en cultuurplatform De Dépendance krijgt Tree House een grote publiekstrekker met een maatschappelijk relevante programmering. In de plint zorgen Rotterdamse horecaondernemers voor binnenstedelijke levendigheid. Dit sluit onder meer goed aan op de behoefte van de vele reizigers van Rotterdam Centraal. Met Tree House zet het Rotterdam Central District de volgende stap naar een meer gemengde en levendige omgeving. De bouw start naar verwachting in 2021 en de oplevering is gepland in 2024. 

Het ontwerp van Tree House is tot stand gekomen onder leiding van Provast, PLP Architecture met co-architect ZUS, Royal HaskoningDHV, BRAND The Urban Agency en Groos.

Het ontwerp van Tree House is tot stand gekomen onder leiding van Provast, PLP Architecture met co-architect ZUS, Royal HaskoningDHV, BRAND The Urban Agency en Groos.

Verdere plannen in het gebied

Er zijn dus talloze mooie, kansrijke ontwikkelingen in het gebied. Naast het Treehouse zijn er ook ingrijpende ontwikkelingen op het Kruisplein en bij het Schiekadeblok. The Modernist is ontworpen door MVRDV. Het multifunctionele woonwerk-complex komt tegenover het Centraal Station en het Groot Handelsgebouw. De bouw is al begonnen en de oplevering is gepland in het eerste kwartaal van 2024.

Bij de ontwikkeling van het Schiekadeblok is het de ambitie om voort te bouwen op de identiteit van het gebied met meer ruimte voor wonen en werken vlakbij het Centraal Station. De uitgangspunten van het gekozen stedenbouwkundige model zijn de bouw van een circa 70 meter hoge woontoren aan het Delftseplein, een maximaal 200 meter hoge kantoor- en woontoren aan de Schiekade en op de spoorstrook topsegment kantoren. De hoge toren is gekoppeld aan het deels te behouden Schieblock-pand. De panden met cultuurhistorische waarde langs de Delftsestraat blijven ook behouden. Op deze panden komt een hotel waarvan het concept aansluit bij het rauwe milieu van het Schiekadeblok. Midden in het gebied komt een groen binnenhof en de Luchtsingel krijgt een opvolger.

The Modernist is een initiatief van Maarsen Groep en is ontworpen door het Rotterdamse MVRDV

The Modernist is een initiatief van Maarsen Groep en is ontworpen door het Rotterdamse MVRDV

Deelnemen webinar

Er is dus genoeg te bespreken tijdens het webinar. Deelname is in principe enkel voor de leden van DWIRE. Leden zijn vrij om een introducee uit te nodigen. Bovendien kunnen dames die eventueel interesse hebben om zich aan te sluiten bij DWIRE deelnemen aan het evenement, om zo te bepalen of lidmaatschap voor hun van toegevoegde waarde is. 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

ook behoefte aan onze kennis?