Professionele schoonmaak voor de oplevering

Voorkom discussies met een schone woning

Schoonmaak en schoonmaak

Bij het verhuren van gestoffeerde en gemeubileerde woningen is de schoonmaak een belangrijk onderwerp dat vaak voor onduidelijkheid en discussie zorgt. Om dat te voorkomen schrijven wij graag onderstaand de gewenste aanpak.

Bezichtigen

Tijdens een bezichtiging is het belangrijk dat de woning er fris en netjes uitziet. De woning en huurprijs komen dan beter tot hun recht, wat uiteraard ten goede komt van de courantheid. Indien de woning enige tijd onbewoond is raden wij aan om geregeld langs te gaan voor een opfrisbeurt. Met name de keuken en het sanitair hebben altijd wat extra aandacht nodig om vervelende luchtjes te voorkomen.

Oplevering

Wanneer een woning wordt opgeleverd aan een expat is het de bedoeling dat de woning optimaal (professioneel) schoon is. Wij merken helaas dat dit te vaak niet het geval is.

Uiteraard is het prettig als de woning succesvol is verhuurd, maar na de ondertekening van de overeenkomst is het de bedoeling dat er nog wat aandacht wordt gegeven aan de oplevering. Is er voldoende en schoon beddengoed aanwezig? Is de woning schoon opgeleverd? Zijn er schoonmaakspullen aanwezig?

Het is daarom altijd aan te raden om voor de inspectie nog een ronde te maken ter controle. 

Wat is schoon?

Vaak wordt alleen dat schoongemaakt wat op het eerste gezicht te  zien is. Er zijn veel zaken die bijna altijd door de eigenaar worden vergeten, zoals: het stofvrij maken van vensterbanken, het vetvrij maken van de afzuigkap (roosters), het schoonmaken van de rubbers in de koelkast, het stof uit de wasdroger halen, het legen van het laatje van de wasmachine, enzovoorts.

Een huurder heeft vaak op dezelfde dag als de incheck in de woning een lange en vermoeiende reis achter de rug. Hij of zij komt met zijn koffer en laptop aan in het appartement waar de huurder de komende tijd zal verblijven. Het geeft direct een negatief beeld als de woning niet goed schoon is. De huurder zou dezelfde ervaring moeten hebben als wanneer hij of zij een luxe hotelkamer binnenstapt. Kortom: een grondig en professioneel schoongemaakte woning is voor uw huurder erg belangrijk.

Een oplossing hiervoor is om de woning voor de definitieve verhuur nog een keer professioneel schoon te laten maken door een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in woningen. 

Waarom een professioneel bedrijf inhuren voor de oplevering?

- De huurder is tevreden en blij met zijn nieuwe woning
- Er is geen discussie bij de oplevering én eindoplevering tussen verhuurder en huurder
- De huurder zorgt zelf beter voor de woning (schoonmaak en onderhoud)
- De woning wordt in dezelfde staat opgeleverd bij het vertrek van de huurder (professioneel schoon)
- Het scheelt tijd voor de verhuurder

Subjectief

Uiteraard is het mogelijk dat mensen verschillende verwachtingen hebben van ‘schoon opleveren’ en verhuren. Het verschil tussen een schoonmaak door een eigenaar en een schoonmaak door een professionele partij kan dus erg groot zijn.

Schoonmaak via Riva Rentals

Riva Rentals verzorgt graag voor u een professionele schoonmaak en kan vervolgens de staat van de woning vaststellen in een door beide partijen ondertekend conditierapport. Dit houdt in dat de huurder aan het einde van de huurperiode er ook voor moet zorgen dat de woning professioneel wordt schoongemaakt voor de volgende kandidaat! Zo worden misverstanden van beide kanten voorkomen. 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam