Woningverhuur in dé wederopbouw-stad van Nederland

Verhuur uw woning aan expats in populair Rotterdam

Het unieke en moderne Rotterdams 'naoorlogs centrum' is populair bij expats. Een geweldige stad om te investeren in woningverhuur.

Bouwstijl historisch Rotterdam Centrum

Op 14 mei 2015 heeft Rotterdam het Duitse bombardement herdacht dat 75 jaar geleden het stadscentrum verwoestte. Zo’n 24.000 woningen werden toen in de as gelegd. Na de oorlog ging de stad aan de slag met de wederopbouw. Prioriteit hadden de opbouw en het herstel van de havens en de economie, gevolgd door woningbouw. Dit moest snel gebeuren en dat is wel te merken hier en daar, maar toch zijn de naoorlogse appartementen mateloos populair onder internationals. 

Er ontstaat in die naoorlogse periode een nieuw stadscentrum met veel markante winkels en grootstedelijke verzamelgebouwen. De haven verdwijnt uit het centrum van Rotterdam. Er komen nieuwe moderne woonwijken met open bebouwing, gemeenschappelijke tuinen, wijkvoorzieningen en scheiding van wonen en verkeer. In de jaren zestig wordt de ondergrondse metro aangelegd. De wederopbouw leidde tot een radicale vernieuwing van het stadscentrum en het kreeg een zakelijk aanzien. Uiteraard zijn we nu weer een stuk verder met alle nieuwe torens en het nieuwe CS. 

Vernieuwend en uniek Rotterdam

Rotterdam staat bekend als een ondernemende stad die zich telkens weer weet te vernieuwen, zeker op het gebied van architectuur. De unieke kubuswoningen, opgeleverd in 1984, zijn zelfs uitgegroeid tot een toeristische attractie. Een ander spraakmakend project is de in 2014 geopende Markthal, een overdekt food-complex met koop- en huurwoningen, in het Laurenskwartier.

Veel huurders vinden Rotterdam daarom een leuke plek om te wonen. Niet alleen het herbouwde stadscentrum is populair, ondanks de bouw uit de jaren '50. Er is bijvoorbeeld ook veel vraag naar woningen in de opvallende Markthal en naar appartementen in de luxueuze woontorens New Orleans en Montevideo op de Kop van Zuid / Wilhelminapier. Onder expatgezinnen is de wijk Hillegersberg erg gewild in verband met de gunstige ligging ten opzichte van de internationale school (AISR).

Verhuur aan expats

Als verhuurmakelaar bieden wij een ruim aanbod aan appartementen in de dynamische wereldstad. Voor de internationale cliënten zijn wij dan ook altijd op zoek naar kwalitatieve gezinswoningen en gemeubileerde of gestoffeerde appartementen in Rotterdam om te verhuren.

Meer weten over de wederopbouw? Kijk eens op www.wederopbouwrotterdam.nl 

Onze beloningen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Ik wil verhuren