Project Crooswijk

Project Crooswijk

Laat ons u meenemen naar Crooswijk, Rotterdam! Hier worden de laatste puntjes op de i gezet voor een door Riva Rentals begeleid project, gelegen op de hoek van de Crooswijkseweg en de Isaac Hubertstraat. Wij leveren maar liefst 22 duurzame gestoffeerde appartementen op. Riva Rentals zal deze verhuren en beheren.
04/04/2023

De totaalservice van Riva Rentals

Waarschijnlijk denkt u bij het horen van Riva gelijk aan ons als dé expert van de Rotterdamse woningmarkt. Riva heeft, door jarenlang goed werk te hebben geleverd, vooral naam gemaakt als verhuurmakelaar in Rotterdam en omgeving. Maar door de jaren heen is Riva een steeds completere service gaan leveren. Zo is ook de ontwikkeling van dit mooie project in Crooswijk ontstaan. Het voormalige Havensteder pand was volledig gedateerd en voldeed niet meer aan de wooneisen van de Gemeente Rotterdam. Hier zagen wij kansen en dus hebben wij de aankoop gerealiseerd voor een van onze relaties en plannen gemaakt om de verbouwing van begin tot eind te begeleiden. Gelukkig pasten deze plannen ook in de berekening van de belegger en dat heeft er onder andere voor gezorgd dat we in april 2023 de oplevering mogen vieren van deze 22 appartementen. Variërend van woningen met 1 slaapkamer tot 4 slaapkamers. Het eind is inmiddels in zicht en dus zullen deze appartementen binnenkort te huur komen te staan via de Riva Rentals verhuurpagina

Het authentieke Crooswijk

Men hoeft niet uit Rotterdam te komen om te weten dat de wijk Crooswijk een begrip is in onze stad. Waar het vroeger een polder was aan de rand van de stad, is het inmiddels omgetoverd tot een gezellige oer-Rotterdamse wijk. Het grootste deel van de inwoners van Crooswijk is oorspronkelijk hier gevestigd vanwege het industriële verleden. Zo waren de Heinekenbrouwerij, de fabriek van Jamin en de tramremise van de RET gevestigd in Crooswijk. Inmiddels hebben de terreinen van deze fabrikanten plaatsgemaakt voor woningbouw. Met de centrale ligging van de wijk is zowel het centrum van de stad, als de Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit, nooit ver. Toch is het makkelijk om rust te vinden, zo vlakbij de Kralingse Plas. Het openbaar vervoer is goed geregeld in Crooswijk en dus een ideale locatie voor studenten, expats en mensen die willen proeven van wat Rotterdam te bieden heeft!

Project Crooswijk

Crooswijk

Work in progress aan de Isaäc Hubertstraat

De oorspronkelijke staat van het pand aan de Isaäc Hubertstraat was zodanig dat er een totaalrenovatie nodig was. Dit is het moment waarop Riva haar jarenlange ervaring heeft moeten inzetten. Het in de arm nemen van de juiste mensen was in dit geval namelijk noodzakelijk. Zo hebben wij door de jaren heen een sterk team om ons heen verzameld, bestaande uit onder andere bekwame aannemers, timmerlieden, loodgieters en elektriciens. Maar ook de fundering is compleet aangepakt. Daarnaast hebben wij ons intensief moeten bezighouden met de geldende wetgeving en wooneisen van de Gemeente Rotterdam

Zodra alle plannen waren goedgekeurd, kon het project van start gaan. Zo is eerst de bestaande bouw gestript. Dit houdt in dat het complex klaar is gemaakt om in zekere zin blanco te beginnen aan het project. Ook de gehele fundering is dus vernieuwd. Echter heeft dit een dusdanige vertraging opgelopen dat we ervoor hebben gekozen eerst de bovenste appartementen af te bouwen. Alles is compleet aangepakt aan de binnenkant van het pand. Denk hierbij aan de vloeren, nieuwe wanden, elektra en sanitair. Alle keuzes die gemaakt zijn betreffende het indelen van de woningen hebben als doel het woonplezier te vergroten. Echter was de realisatie van energielabel A een pre. Dat betekent dat in de huidige wetgeving alle appartementen geliberaliseerd zijn.

Om die reden is er gekozen voor 22 woningen met oppervlakten variërend van 40 m2 tot 130 m2. Alle appartementen zijn van alle gemakken voorzien, inclusief vloerverwarming en pvc vloeren. Omdat de bergingen zijn verplaatst naar het onderhuis, hebben we 3 extra tuinen kunnen realiseren. Dit is uniek in het centrum van de stad! Daarnaast zijn dus alle appartementen voorzien van een berging. 

Project Crooswijk

Eindresultaat aan de Isaäc Hubertstraat

Wonen aan de Isaäc Hubertstraat?

Het eind van dit Crooswijkse project is in zicht! Zodra de afronding plaatsvindt, zullen de 22 opgeleverde appartementen via de Riva Rentals website te huur komen te staan. Heeft u altijd al in Crooswijk willen wonen of bent u enthousiast geworden van de foto’s? Dat begrijpen wij helemaal. De woningen zullen gestoffeerd worden aangeboden, wat het gemak voor de huurder vergroot. Het enige wat u hoeft te doen is contact op te nemen en wie weet kunt u zichzelf dit jaar een Crooswijker noemen!

Contact

Heeft u nog vragen over de manier waarop Riva complete verbouwingsprojecten verzorgt, of is er iets anders waar wij u mee kunnen helpen? 
Neem dan contact met ons op door te mailen naar info@rivarentals.com.

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam