Woning verhuren in Schiedam

Historisch wonen nabij Rotterdam

Schiedam is perfect gelegen ten opzichte van Rotterdam

Als verhuurmakelaar merkt Riva dat Schiedam steeds aantrekkelijker wordt als vestigingsplaats. Voor lokale inwoners van Rotterdam is de buurgemeente de ideale vestigingsplaats om naar uit te wijken nu het soms wat lastig blijkt om in Rotterdam zelf een woning te vinden. Ook voor expats is de historische stad een perfect woonstad. Met de grachten en oude panden in de binnenstad voldoet het volkomen aan het beeld dat expats van Nederlandse steden hebben. Riva verhuurt dan ook steeds vaker, en zeer snel, woningen in Schiedam.

Schiedam kent als één van de weinige steden in Nederland twee specifieke kanten. Het is een dynamische stad maar het heeft ook een dorps open karakter met veel groen. Het is ideaal gelegen tussen Rotterdam en Delft en Den Haag en schurkt tegen het polderlandschap van Midden-Delfland. Ook de haven en de Maasvlakte zijn vlakbij. 

Alle stadse voorzieningen

Schiedam heeft een historisch centrum met karakteristieke panden die gevuld zijn met winkels en restaurants. De authentieke bouwwerken zijn voormalige distilleerderijen, pakhuizen en branderijen. Schiedam kent een rijke historie als Jeneverstad en de hoogste molens ter wereld, pakhuizen, branderijen en distilleerderijen zijn de tastbare herinneringen. Schiedam wordt zodoende gekenmerkt door romantische grachten met historische schepen en karakteristieke ophaalbruggen.

Schiedam heeft karakteristieke grachten

Schiedam heeft karakteristieke grachten

Het bruisende centrum biedt de gelegenheid om te winkelen, uit eten te gaan of een cultureel bezoek aan musea, het filmhuis, theater of een galerie.

Jaarlijks worden er verscheidene evenementen georganiseerd. Er is aandacht voor de uitgebreide geschiedenis maar ook nieuwe initiatieven.

Verschillende wijken

Naast het historische centrum biedt Schiedam nog een grote diversiteit aan wijken en kan zodoende vele woonwensen vervullen. De huurprijzen zijn over het algemeen wat minder in vergelijking met de vraagprijzen in Rotterdam. Voor dat geld is er zowaar altijd wel een park in de nabijheid. Schiedam kent veel recreatief groen zoals het Julianapark, het Beatrixpark en het oudste stadspark van Nederland: de Plantage. Vanuit Schiedam ben je zo in het oer-Hollandse polderlandschap Midden-Delfland, daar zijn vele mogelijkheden om te fietsen, wandelen, skeeleren en varen. 

Prima bereikbaar

Een van de redenen om Schiedam als woonplaats te kiezen is de prima bereikbaarhied. Het NS-station Schiedam Centrum biedt directe verbindingen met het centrum van Rotterdam (een treinritje van 10 minuten). Het westelijk deel van Rotterdam loopt geleidelijk over in Schiedam. Dus Schiedammers kunnen ook makkelijk gebruikmaken van de voorzieningen in het westen van Rotterdam zoals het Dakpark, CitrusveilingBig Shops, Weelde en M4H

Ook Delft, Den Haag, Leiden, Schiphol en Amsterdam zijn snel te bereiken. Vanuit Schiedam zijn ook Vlaardingen, Maaslsuis en het strand van Hoek van Holland makkelijk te bereizen door een verbinding van de RET. De stadsvervoerder van Rotterdam bedient met de metro, bus en tram ook Schiedam en de aanpalende gemeenten.

De stad ligt strategisch aan de A20 en de A4 en Rotterdam The Hague Airport ligt op 5 kilometer afstand.

Studenten wonen strategisch

Schiedam is zodoende meer dan een alternatief voor Rotterdam. Iets wat ook expats steeds meer erkennen. Die zitten prima in Schiedam. Ook internationale studenten die de Erasmus Universiteit in Rotterdam, de TU Delft of de Universiteit Leiden bezoeken kunnen allemaal terecht in Schiedam door de korte reisafstanden. Als Schiedamse woningeigenaar zijn de studenten een dankbare doelgroep om aan te verhuren.

Riva heeft een steeds groter aanbod in Schiedam maar kan eigenaren die hun woning willen gaan verhuren uiteraard bijstaan in het proces. Bent u benieuwd wie via ons huren en wilt u uw huis verhuren dan komen wij graag vrijblijvend langs voor een adviesgesprek. Wij zullen onze werkwijze uitleggen en toelichten (wij bieden verhuur en beheer) en de best mogelijke huurprijs bepalen.  

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam