De verschillende verhuurpakketten van Riva Rentals

De verschillende verhuurpakketten van Riva Rentals

Denkt u eraan om uw woning te verhuren? Dan zult u ongetwijfeld een hoop vragen hebben. Gelukkig is Riva Rentals er om u te informeren en te adviseren. Lees in deze blog over de verschillende verhuuropties die wij aanbieden.
10/07/2023

De service van Riva Rentals

Riva Rentals is als verhuurmakelaar meer dan 10 jaar actief op de Rotterdamse vastgoedmarkt en is gespecialiseerd in het verhuren van woningen in het midden en hoge segment. In een relatief korte tijd zijn wij gegroeid tot een van de grootste speler binnen Rotterdam. Deze groei hebben wij voornamelijk weten te realiseren door het leveren van kwaliteit en in te zetten op het automatiseren en digitaliseren van processen en systemen. Simpele en terugkerende handelingen hebben wij geautomatiseerd, waardoor wij nauwkeuriger, sneller en efficiënter kunnen werken. De tijd die wij hiermee besparen kunnen wij besteden aan het proactief adviseren van klanten inzake hun vastgoedportefeuille.

Wij zijn niet alleen een bemiddelaar tussen verhuurder en woningzoekende, maar gaan graag een lange termijnrelatie aan, waarbij wij de eigenaar compleet willen ontzorgen. Dus naast het vinden van de juiste huurder, zorgen wij gedurende de gehele looptijd van het contract voor financieel en technisch beheer. Alle handelingen van het verhuurproces worden uit handen genomen, waardoor u geen kopzorgen heeft en uw tijd aan andere zaken kunt besteden.

Verhuuropties

Aangezien wij als geen ander weten dat elke situatie en daarmee elke behoefte uniek is, biedt Riva Rentals verschillende verhuuropties aan. Deze keuze geeft u als verhuurder de vrijheid om de juiste fit te vinden voor uw situatie. Belangrijk om te weten is dat Riva Rentals werkt volgens het no cure no pay principe.

Verhuurmanagement

De veruit meest gekozen verhuuroptie is de optie van verhuurmanagement. In dit geval wordt u als eigenaar volledig ontzorgd gedurende het gehele verhuurproces. Wij zorgen dus niet alleen voor het vinden en plaatsen van een geschikte huurder, maar wij zullen tevens gedurende de gehele looptijd van de verhuurovereenkomst zorgdragen voor het financiële- en technische beheer. In dit geval wordt alles voor u uit handen genomen, heeft u geen contact met de huurders en is Riva uw enige aanspreekpunt. En dit alles voor een vast percentage over de maandhuur. Dit bedrag wordt maandelijks ingehouden op de huurinkomsten en u betaalt geen aparte commissie. Doordat wij de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in onze automatisering kunnen wij scherpe en concurrerende tarieven aanbieden. Wij voeren ons werk niet alleen goed uit, maar kunnen tevens een stapje extra zetten door u proactief te adviseren over uw vastgoed en de mogelijkheden in de toekomst. Dit pakket is voor beide partijen een win-win situatie. Wij verdienen alleen wanneer u dat ook doet. En een bijkomend voordeel kan zijn dat de kosten die aan Riva worden afgedragen over een langere termijn worden verspreid. Hierdoor bent u in eerste instantie geen groot geldbedrag kwijt.

Wat kunt u verwachten in het geval van verhuurmanagement?:

 1. Riva zorgt voor optimale online promotie (inclusief het maken van foto’s) van uw woning. Denk hierbij aan Funda.nl, Pararius.nl en onze eigen website en social media. Daarnaast hebben wij ook een uitgebreid netwerk van multinationals, collega-makelaars, relocation bureaus en huurwoningplatforms.
 2. Riva begeleidt de bezichtigingen
 3. Riva zorgt voor een goede screening, waardoor alleen de beste kandidaten worden voorgesteld
 4. Riva verzorgt de onderhandelingen
 5. Riva draagt zorg voor alle juridische aspecten (opstellen een Nederlands/Engelstalig huurovereenkomst)
 6. De ontvangen huur wordt door Riva, onder aftrek van de gemaakte kosten ten behoeve van het verhuurde, overgemaakt op het rekeningnummer van de eigenaar.
 7. Riva zorgt voor een volledig inspectierapport bij het inchecken
 8. Riva neemt maatregelen bij het uitblijven van betalingen van de huurder.
 9. Riva stuurt de verhuurder maandelijks een huurafrekening toe, inclusief de afrekening voor het voorschot leveringen en diensten.
 10. Riva zal fungeren als eerste aanspreekpunt voor zowel verhuurder als huurder. Het behandelen van de wensen en klachten van de huurder en het verhelpen van klachten worden, in overleg met de verhuurder, uitgevoerd door Riva.
 11. Riva zorgt voor de financiële afhandeling van het klachtenonderhoud. Gerelateerde kosten worden op voorhand met de eigenaar besproken en in mindering gebracht op de huur.
 12. Riva voert de check-out uit.

Bemiddeling

De meest basic optie op het gebied van woningverhuur is bemiddeling. Dit houdt bij Riva in dat wij de bemiddeling uit handen nemen, tegen een van tevoren overeengekomen percentage van de bruto jaarhuur.

Wat kunt u verwachten in het geval van bemiddeling?:

 1. Riva zorgt voor optimale online promotie (inclusief het maken van foto’s) van uw woning. Denk hierbij aan Funda.nl, Pararius.nl en onze eigen website en social media. Daarnaast hebben wij ook een uitgebreid netwerk van multinationals, collega-makelaars, relocation bureaus en huurwoningplatforms.
 2. Riva begeleidt de bezichtigingen
 3. Riva zorgt voor een goede screening, waardoor alleen de beste kandidaten worden voorgesteld
 4. Riva verzorgt de onderhandelingen
 5. Riva draagt zorg voor alle juridische aspecten (opstellen een Nederlands/Engelstalig huurovereenkomst)
 6. Riva is verantwoordelijk voor de afhandeling van de eerste betaling (huur & waarborgsom) en het doorstorten na correcte oplevering
 7. Riva zorgt voor een volledig inspectierapport bij het inchecken
 8. De verhuurder is het eerste aanspreekpunt voor de huurder. Het behandelen van de wensen en klachten van de huurder en het verhelpen van klachten worden uitgevoerd door eigenaar.
 9. De verhuurder verzorgt de check-out na beëindiging van de huurovereenkomst. Indien Riva deze check-out verzorgt namens de eigenaar zal er een bedrag in rekening worden gebracht.

Naast deze vaste punten is het belangrijk om te weten dat Riva ervoor zorgt dat de ontvangen 1e huur wordt overgemaakt op het rekeningnummer van de eigenaar. De gemaakte kosten van de verhuurder zullen hierop worden ingehouden.

Combinatie bemiddeling met beheer

Tot slot is er nog een derde optie die het beide van beide werelden heeft. Er wordt een commissie gerekend voor het vinden van een huurder en daarnaast betaalt u een voordelig percentage voor financieel en technisch beheer gedurende de gehele looptijd. U kunt dezelfde service verwachten als bij het pakket ‘beheer’ alleen wordt het op een andere manier verrekend. Het zwaartepunt van de kosten ligt aan het begin van de huurperiode en zal voor de rest van de huurperiode een stuk lager liggen.

Keuze van een pakket

De keuze van een pakket hangt af van uw persoonlijke situatie. Tijdens de woningopname zullen onze vastgoedspecialisten u uitgebreid adviseren over de verschillende voordelen en/of nadelen van bepaalde pakketten en welke tarieven hierbij horen. Tevens zal de makelaar tijdens dit opnamegesprek een prijsadvies (huurprijs) geven en kijken naar eventuele mogelijkheden voor het verbeteren van de woning. Te denken valt aan een andere indeling, verduurzaming, opknappen of meubileren.

De verschillende verhuurpakketten van Riva Rentals

Overige diensten

Naast dat wij woningen verhuren voor woningeigenaren hebben wij ons de afgelopen jaren ontpopt tot een beleggingsspecialist. Wij geven onze klanten gedegen advies met betrekking tot hun vastgoedportefeuille. Wij zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving en de huidige marktsituatie. Hierdoor kunnen wij proactief en strategisch met u meedenken over de toekomst. Met onze labels Riva Makelaars en Riva Vastgoed Marbella kunnen wij zelf vastgoed aankopen en verkopen. Wij weten wat goede en courante investeringen zijn en kunnen u helpen bij het creëren van passief inkomen.

En last but nog least verzorgt Riva complete verbouwingen van A tot Z. Een vastgoedportefeuille heeft zorg nodig, zeker vastgoed dat al wat ouder is. Soms kunnen simpele ingrepen ervoor zorgen dat uw woning meer punten krijgt en daardoor in de vrije sector belandt of simpelweg een hogere marktwaarde krijgt waardoor u meer voor uw woning kunt vragen. En dit betekent meer rendement. In sommige gevallen is een totale renovatie nodig of wilt u een oude woning transformeren en verkopen. Ook met deze zaken kunnen wij u helpen en begeleiden.

Kortom is Riva Rentals een one stop shopping adres voor al uw vastgoed gerelateerde vraagstukken. En daarmee geen verhuurmakelaar, maar een vastgoedpartner.

Contact

Heeft u nog vragen over de verschillende verhuuropties die Riva Rentals aanbiedt, of is er iets anders waar wij u mee kunnen helpen?

Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivarentals.com.

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam