Riva Rentals onderscheiden met Gamechanger Award door Bloxs Software

Absolute voorloper op het gebied van automatisering

Riva Rentals werkt samen met Bloxs om onze dienstverlening zo soepel mogelijk te doen verlopen. Dat doen we door de implementatie van de software voor vastgoed management. Dat doen we blijkbaar op een voorbeeldige wijze want Bloxs heeft ons tijdens de PROVADA de Gamechanger Award voor hyperautomation overhandigd.
09/06/2022

‘No Hands Real Estate Management’

Riva Rentals is de toonaangevende verhuurmakelaar in Rotterdam. We verhuren appartementen aan expats, internationale studenten en lokale particulieren. Dat doen we namens een groeiend aantal woningeigenaren zoals investeerders, projectontwikkelaars en privépersonen. We verzorgen voor hen onder meer de screening van de kandidaten, we verzorgen de check-ins en check-outs en we beheren de financiele afwikkeling. Wij zorgen ervoor dat de huur maandelijks op de rekening van de eigenaar komt.

Om daar probleemloos voor te zorgen zijn we de software van Bloxs gaan gebruiken. Langzamerhand zijn er intern steeds meer functies toegepast. Dat heeft er toe geleid dat Riva de absolute voorloper is op het gebied van automatisering. Volgens Bloxs passen wij het fenomeen ‘No Hands Real Estate Management’ op vrijwel alle vlakken toe. Daarom is de Gamechanger award voor Hyperautomation op zijn plek. Er werd ook een Gamechanger Award in de categorie Data Analytics. Die was voor Rockfield Real Estate. Het is voor de eerste keer dat Bloxs deze prijzen heeft uitgereikt.

Namens Riva hebben Priscilla Smit en Violet Bode de prijs tijdens de PROVADA in ontvangst genomen van Bas Janssen, accountmanager bij Bloxs. Janssen: “Toen we de samenwerking met Riva Rentals aangingen hadden zij de ambitie om met ongeveer 50% te groeien qua vastgoedbeheer. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is de portefeuille meer dan verdubbeld, terwijl het aantal medewerkers op de beheerafdeling is afgenomen. Priscilla en Violet snappen als geen ander hoe je automatisering voor je moet laten werken. Als Bloxs zijnde hebben we vorig jaar een aantal functies geoptimaliseerd, waardoor de steeds terugkerende hoofdprocessen van het property management zonder tussenkomst van de mens kan worden uitgevoerd. Ze zijn zo slim geweest om vrijwel alle functies direct toe te passen, ze managen nu alleen nog de uitzonderingen en mutaties.” 

Automatisering verhoogt juist de kwaliteit 

Het management van Riva Rentals kiest er steeds voor om te focussen op professionaliteit en kwaliteit. Operationeel Manager Violet Bode legt uit hoe je dat bereikt met automatisering: “Voorheen deden we ontzettend veel handmatig. Nu gaat vrijwel alles geautomatiseerd, dat scheelt
niet alleen werk, de doorlooptijden zijn ook veel korter. Een verhuurder moest voorheen weken langer wachten op een huurafrekening en dus ook zijn huurinkomsten. De snelheid waarmee dat nu gaat waarderen ze enorm. Huurders merken de snelheid ook, ze worden bij een achterstand ook direct herinnerd. Des te eerder je dat doet, des te kleiner is de kans dat het problematisch wordt, dat is prettig voor iedereen. Dat  allemaal zonder dat ik er zelf nog actie moet ondernemen.” 

Priscilla, algemeen directeur van Riva Rentals, gaat verder: “Deze vergaande automatisering haalt veel werklast weg bij de medewerkers. Het werk wordt gewoon leuker voor hen. Ze kunnen zich focussen op de belangrijke zaken en proactief aan de gang met advies en relatiebeheer. De hele digitalisering heeft ons professioneler gemaakt en daar gaan we ook mee door. De kans is groot dat de verhuurmarkt gaat krimpen, als ik de plannen van de minister aanhoor. Dat betekent dat wij het verschil moeten blijven maken op kwaliteit en betrouwbaarheid.” 

Nog meer service 


De Gamechanger Award bevestigt ons succes en heeft al een mooi plekje in ons kantoor in Kralingen gekregen. De waardering bewijst dat we op de goede weg zijn om het toonbeeld van een toekomstige property manager te zijn. Waarbij automatisering bijdraagt aan de kwaliteit en tegelijkertijd de servicegerichtheid verhoogd. 

Riva blijft zich ontwikkelen om het serviceniveau voor huurders en verhuurders te verhogen. Het gebruik van Bloxs software is daar een voorbeeld van. De hyperautomation zorgt voor een vanzelfsprekende afhandeling van facturen, aanmaningen, bankmutaties en huurafrekeningen. Een ander element dat voor een betere service zorgt is MyRiva, persoonlijke portalen die voor meer overzicht zorgen voor verhuurder en huurders. 

Enthousiast geworden en wilt u ook verhuren via Riva. Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

Verhuur via Riva