Riva verzorgt ook taxaties

Makelaar voor aan- en verkoop woning in Rotterdam

Riva biedt als makelaar en vastgoedspecialist in Rotterdam al vele diensten. Wij nemen de verhuur van woningen uit handen van de eigenaren, we verzorgen het beheer van vastgoed van investeerders en we adviseren bij transacties. Riva verzorgt nu ook taxaties.
16/11/2021

Taxeren van Rotterdamse woningen?

Riva is een prominente verhuurmakelaar in Rotterdam. We verhuren huizen namens woningeigenaren en vastgoedinvesteerders aan expats, internationale studenten en lokale particulieren. We beheren de huurwoningen en zijn de scharnier tussen de huurders en verhuurders met behulp van MyRiva, ons digitaal portaal. Al deze kennis en kunde wordt zeer gewaardeerd door de bij ons aangesloten klanten. Vanuit onze makelaarstak verzorgen we nu ook taxaties. Het maakt ons de vastgoedspecialist in Rotterdam.

Het rapport wordt opgesteld naar naar de eisen van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs

Een taxatie is nodig bij:

  • Aankoop van een nieuwe woning
  • Aankoop van nieuwe woning bestemd voor verhuur
  • Verbouwing (en dit wil financieren vanuit de hypotheek)
  • Oversluiting van hypotheek
  • Aanvraag van renteverlaging
  • Scheiding
  • Overlijden (voor de boedelverdeling)
  • Voorafgaand aan de bouw van een nieuwe woning
  • Tijdens de bouw van een nieuwe woning

Riva kan in al deze gevallen ingeschakeld worden. Met een taxatierapport wordt aangetoond dat een woning meer waard zodat de bestaande hypotheek aan kan worden gepast. Mogelijk kan de risico-opslag omlaag. In het rapport wordt aangegeven of de prijs van een woning realistisch is. Ook wanneer er een huis of appartement wordt aangekocht om te verhuren: dan is er ook een betrouwbaar en duidelijk rapport nodig van een erkende taxateur.

Een taxatie aanvragen

Wilt u een taxatie uit laten voeren volgens de nieuwste regels, neem dan contact op met Riva. Onze Register Makelaar en Taxateur kan snel en accuraat een rapport opstellen. In zo'n rapport staan de beoordelingen over het interieur van de woning, de ligging en de omgeving om alle zaken vast te leggen die van belang lijken te zijn voor de waarde van het Vastgoedobject. Ook is er aandacht voor de bouwkundige staat en duurzaamheid.  De onderbouwing van de waarde en informatie over de erfpacht en de Vereniging van Eigenaars wordt ook geregistreerd.

Voor geldverstrekkers zoals banken en hypotheekverstrekkers is de indicatie van bijkomende kosten waardevol. Er is zo meer inzicht in de mogelijke financiële risico’s en er kan een specifieker financieringsplaatje wordt opgesteld. 

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam