Subsidie elektrische kookvoorziening

Subsidie elektrische kookvoorziening

De Nederlandse overheid biedt op allerlei vlakken subsidie aan om initiatieven te financieren die bijdragen aan een duurzame samenleving. Zo ook de Subsidie elektrische kookvoorziening. Lees in deze blog wat deze subsidie inhoudt en of u ervoor in aanmerking komt.
03/05/2023

Waarom subsidies?

De Nederlandse overheid biedt een hoop verschillende subsidies aan. Zo schreven wij al eerder een blog over de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Subsidies zijn bedoeld om projecten en initiatieven te financieren die bijdragen aan een duurzame samenleving. Of het nu gaat om innovatie, duurzaamheid, werkgelegenheid of armoedebestrijding, subsidies kunnen worden toegekend voor een breed scala aan activiteiten.

Voor de meeste subsidies moet uiteraard een aanvraag worden gedaan bij de overheid. Deze aanvraag wordt vervolgens beoordeeld door het betreffende ministerie of organisatie. De regelingen voor subsidies kunnen complex zijn, dus het is belangrijk om scherp te zijn op de bijbehorende voorwaarden. Echter kunnen subsidies een hoop vooruitgang bieden en dus is het belangrijk om beschikbare subsidies in de gaten te houden.

Om die reden wil Riva Rentals u graag wijzen op een beschikbare subsidie binnen de gemeente Rotterdam. Riva is de toonaangevende verhuurmakelaar in Rotterdam. Wij verhuren aan expats, (internationale) studenten en lokale particulieren. Dat doen we namens een groeiend aantal woningeigenaren zoals investeerders, projectontwikkelaars en privépersonen. Omdat wij u als verhuurder graag op de hoogte houden van ontwikkelingen, lichten wij de Subsidie elektrische kookvoorziening toe.

Subsidie elektrische kookvoorziening

De gemeente Rotterdam biedt woningeigenaren van specifieke Rotterdamse wijken de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor de aanschaf van een elektrische kookvoorziening. Het gaat hierbij om de wijken Bospolder-Tussendijken, Heindijk, Pendrecht of Reyeroord. De te ontvangen subsidie bedraagt maximaal € 400 per huishouden. Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u eerst aan een aantal voorwaarden voldoen. Naast het feit dat de woning zich in een specifieke Rotterdamse wijk moet bevinden, moet ook het inkomen aan bepaalde eisen voldoen. Daarnaast geldt de subsidie alleen wanneer er een energiezuinige elektrische kookvoorziening wordt aangeschaft. Dit houdt in dat de kookvoorziening energielabel A of B moet hebben. Wanneer er niet aan deze eisen wordt voldaan, komt u dus ook niet in aanmerking voor de Subsidie elektrische kookvoorziening.

Voor u als verhuurder kan dit betekenen dat uw woning duurzamer wordt. Een beter energielabel kan u meer punten op het puntenstelsel opleveren. Dit kan ervoor zorgen dat uw woning mogelijk boven de liberalisatiegrens valt en u dus meer huur mag vragen. Ook wordt de woning door een beter energielabel op meerdere vlakken aantrekkelijker. Te denken valt aan een lager energieverbruik, hogere huurprijs en minder onderhoud op de lange termijn.

Zo vraagt u gemakkelijk de subsidie aan

Om de subsidie aan te vragen, moet u een aanvraagformulier invullen. Dit formulier kunt u aanvragen op de website van de gemeente Rotterdam. Na het invullen van het formulier en het uploaden van de benodigde documenten, wordt de subsidieaanvraag ingediend bij de gemeente. Binnen 8 weken wordt een besluit genomen en krijgt u dus een antwoord van de gemeente. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een besluit met het bedrag en de voorwaarden.

Contact

Heeft u nog vragen over wat de Subsidie elektrische kookvoorziening voor u kan betekenen, of is er iets anders waar wij u mee kunnen helpen?

Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivarentals.com.

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam