Huur in een winnaar van de Rotterdam Architectuurprijs

Riva biedt huizen in onderscheiden gebouwen

Rotterdam is de architectuurstad van Nederland. Nieuwe gebouwen maken elk jaar kans op de Rotterdam Architectuurprijs. Verhuurmakelaar Riva nomineert de Fenix Lofts.
25/11/2019

Kwaliteit van architectuur

In geen enkele stad wordt er zoveel gebouwd, getransformeerd en ontwikkeld. Dat verdient een eigen prijs: De Rotterdam Architectuurprijs. 18 december wordt bekend welk gebouw heeft gewonnen. Er wordt een juryprijs en publieksprijs uitgereikt. De Fenix Lofts is een van de genomineerde gebouwen. Riva mag binnenkort een zeer luxueus appartement in deze nieuwe aanwinst gaan verhuren. In ons portfolio zitten uiteraard nog meer winnaars en genomineerden!

De Rotterdam Architectuurprijs is een initiatief van de gemeente Rotterdam, de organisatie is in handen van Architectuur Instituut Rotterdam. Al vanaf 2010 worden elk jaar de beste gebouwen bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs. Uit 47 inzendingen selecteerde de jury tien bouwwerken die de kwaliteit van architectuur in Rotterdam prachtig vertegenwoordigen. Er kan nog tot 1 december gestemd worden. Wij als Riva stemmen op Fenix Lofts!

Fenix 1 is hele mooie nieuwe aanvulling voor Rotterdam, specifiek Katendrecht. Maar we zijn dan ook wel een beetje bevooroordeeld. Vanaf januari mogen wij een heerlijk overdadig appartement van maar liefst 300m2 met een terras van 100m2 aanbieden in het complex.

fenixviewnew

Uitzicht vanuit Fenix 1

 

In maart werd de transformatie van het oude pakhuis al onderscheiden met de MIPIM / Architectural Review Future Project in de categorie Old & New. Robert Winkel (Mei Architecten) nam samen met Peter van der Gugten (Heijmans) met trots de prestigieuze prijs in ontvangst in Cannes.

Andere genomineerde projecten zijn Slaakhuys, Paradijshof, Gymzaal de Adamshof, Transformatie PTT-gebouw, Penthouse West 399, Lijnbaan 35-43, Buitenplaats Brienenoord, Engelandvaardersviaduct en House of Cool.

Eerdere onderscheidingen

In 2016 won het Timmerhuis de publieksprijs. Riva beheert een appartement in dit ontwerp van OMA in het midden van de stad. Een jaar eerder was een andere publiekstrekker de winnaar van de vakjuryprijs.

In het juryrapport van 2015 staat: ‘De onbetwiste winnaar van deze editie is de Markthal, een weergaloos project waarmee een volstrekt nieuwe typologie is uitgevonden. De Markthal levert een bijdrage van grote waarde aan het woonaanbod van Rotterdam. Hier komt wonen samen met marktfuncties, winkels en horeca in een feestelijk gebouw van onbetwiste iconische waarde. Een aanwinst voor de stad.’ Riva beheert meerdere woningen in de overdekte etenswarenmarkt naar het ontwerp van MVRDV.

Ook Calypso was in het jaar dat de Markthal won genomineerd. Riva biedt daar meerdere appartementen te huur aan.

Wonen in nominaties

Riva (verhuurmakelaar Rotterdam) biedt in andere verschillende genomineerde bouwwerken ook nog woongenot. Soms zijn de waardige huizen al verhuurd, soms zijn de appartementen nog beschikbaar. In het Atlantic House beheren wij appartementen, evenals in de Karel Doorman, De Rotterdam, Red Apple, New Orleans en 100Hoog. Dus er is keus genoeg voor de expats die in een beeldbepalend gebouw willen wonen.

Op woensdag 18 december wordt de Rotterdam Architectuurprijs (RAP) uitgereikt in het Stadhuis van Rotterdam. 

 

 

 

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam

win ook met Riva