Een metamorfose aan de 's Gravendijkwal

Een metamorfose aan de 's Gravendijkwal

Lees in deze blog over een door Riva Rentals begeleide verbouwing aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam. Deze woning is naast een uiterlijke metamorfose volledig verduurzaamd en dus naar een hoger energielabel gebracht.
01/03/2023

De totaalservice van Riva Rentals

Sinds 2022 hebben wij de keuze gemaakt om naast waardeverhogende (en risicoverminderende) ingrepen en aanpassingen, ook complete verbouwingen aan te bieden. Dit doen we voor zowel particuliere opdrachtgevers die zelf in het pand gaan of blijven wonen als voor investeerders (verhuur optimalisatie of met als doel verkoop). Los van de estethische aanpassingen zorgen wij er uiteraard voor dat een zo hoog mogelijk energielabel wordt behaald. Tevens denken we kritisch mee over de beste indeling en mogelijkheden van het pand. Voor de verhuur proberen we op deze manier  een zo hoog mogelijk aantal punten te verzamelen, waarmee de woning idealiter in de vrije sector terecht komt. Dit komt in de basis de verkoopprijs ten goede en anders zeker de huurprijs. We nemen de complete bouwbegeleiding uit handen en na realisatie bieden onze makelaars het pand natuurlijk graag te huur aan, of verkopen wij deze voor u voor de maximale opbrengst. Onze opdrachtgevers vinden het op deze manier erg prettig om één aanspreekpunt te hebben voor al hun vastgoedvraagstukken. 

Work in progress aan de 's Gravendijkwal

Een huidig voorbeeld van een door Riva begeleide verbouwing is een woning aan de 's Gravendijkwal in Rotterdam. De eigenaar van deze woning heeft de volledige verbouwing uit handen gegeven, met als doel om een hogere opbrengst te realiseren bij de verkoop . Lees in deze blog over meer redenen om te verbouwen. Riva verzorgt hierbij het contact met de aannemer alsmede de inkoop van alle materialen in samenspraak met de opdrachtgever. De kunst is om de woning zo strak mogelijk op te leveren, waarbij de begroting en de gewenste opbrengst niet uit het oog wordt verloren. Het gewenste rendement van de opdrachtgever heeft hoogste prioriteit. Omdat wij ook de marktkennis en gegevens in huis hebben kan ons team dit goed monitoren.

Even terug naar de ’s Gravendijkwal. Deze door Riva verbouwde woning is gelegen in het Oude Westen van Rotterdam en heeft dus een centrale ligging in de stad. Ondanks de fijne centrale ligging heeft deze benedenwoning twee slaapkamers, een riante woonkamer en zelfs een stadstuin! Het pand was intern gedateerd, dus voor de opdrachtgever en voor Riva een perfecte kans om deze woning met potentie en het rendement van de eigenaar flink te pimpen! Handig om te weten, is dat relatief kleine aanpassingen een woning al snel couranter kan maken voor, in dit geval, verkoop. Dit kan door nieuwe waardevolle toevoegingen te doen, zoals een luxe keuken en modern sanitair. Veel mensen zien hier gauw tegenop, maar met het juiste team en netwerk kan dit in een kwestie van weken al gerealiseerd worden! Door onze jarenlange ervaring met verbouwingen weten onze aannemers inmiddels exact wat wij verwachten voor onze relaties als het gaat om afspraken nakomen en de kwaliteit van de afwerking.   

Work in progress aan de 's Gravendijkwal

Work in progress aan de 's Gravendijkwal

 

De verbouwing aan de 's Gravendijkwal kan een complete verbouwing worden genoemd, aangezien alles aan de woning onder handen is genomen. Zo is de tuin volledig gemoderniseerd en is er een mooie schutting geplaatst. Dit in combinatie met het creëren van een terras heeft ervoor gezorgd dat er optimaal genoten kan gaan worden van deze stadstuin. In de woning zelf heeft ook een complete verbouwing plaatsgevonden. Denk hierbij aan een nieuwe pvc-vloer met de juiste egalisatie en ondervloer, vloerverwarming, een nieuwe moderne keuken en in beton ciré afgewerkte badkamer, stalen deuren en strakke witte muren. Dit alles is in overleg geweest met de opdrachtgever. Door goed te luisteren naar de wensen en te adviseren waar nodig, hebben wij gezamenlijk voor een prachtig eindresultaat kunnen zorgen!

Eindresultaat aan de 's Gravendijkwal

Eindresultaat aan de 's Gravendijkwal

Een verbouwing uit handen geven

Wat houdt het in om een verbouwing uit handen te geven? Het zorgt er in eerste instantie vooral voor dat u zich niet druk hoeft te maken om de dagelijkse zorgen van het verbouwen van uw woning. In veel gevallen komt hier namelijk meer bij kijken dan een woningeigenaar verwacht. Het in de arm nemen van een professional op het gebied van verbouwen zorgt ervoor dat er kennis is van bijvoorbeeld bekwame aannemers en loodgieters, maar ook weten wij de juiste adressen voor het inkopen van materialen. Daarnaast, zoals eerder gezegd, weten onze aannemers exact wat wij verwachten voor onze opdrachtgevers door jarenlange samenwerkingen. Naast deze praktische zaken moet er ook rekening gehouden worden met wetgeving en wooneisen. Beide veranderen snel en het is belangrijk om hier effectief mee om te gaan. Zo geldt er in de Gemeente Rotterdam een maatregel die ervoor zorgt dat het niet is toegestaan om een woning te verhuren aan drie zelfstandigen. In dit soort gevallen kan Riva u adviseren over hoe hiermee om te gaan.

Contact

Heeft u nog vragen over de manier waarop Riva complete verbouwingen begeleidt, of is er iets anders waar wij u mee kunnen helpen?
Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivarentals.com.

 

Haal meer uit uw vastgoed
met de noº1 verhuurmakelaar
in de regio Rotterdam